Ο Martin Winterkorn θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ στη VW

Σχετικά άρθρα

VW Group και ο Martin Winterkorn, ο πρώην CEO του, ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, το κείμενο του οποίου θα υπογραφεί πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα και θα επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση της Volkswagen τον Ιούλιο.

Ο Winterkorn θα πληρώσει αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ στο Volkswagen Group για τους χειρισμούς του αναφορικά με το Dieselgate. Τον περασμένο Μάρτιο ο γερμανικός όμιλος είχε κάνει γνωστό πως θα διεκδικήσει αποζημίωση για το Dieselgate, τόσο από τον Martin Winterkorn, όσο και από τον πρώην επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler.

Ο Winterkorn αρνείται πως είχε κάθε ευθύνη για το σκάνδαλο, αφού υποστηρίζει πως δεν γνώριζε για το τι συνέβαινε. Με τις νομικές διαδικασίες να μπορούσαν να διαρκέσουν για χρόνια, οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Να σημειωθεί πως το VW Group έδωσε στον Winterkorn αποζημίωση απόλυσης 9 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2017 παίρνει σύνταξη 93.000 ευρώ μηνιαίως. Στη Γερμανία το ποσό της σύνταξης καθορίζεται με βάση τα χρόνια εργασίας, που φτάνουν τα 35 για τον Winterkorn, ενώ δικαιούται και το 70% του τελευταίου μισθού του (1,6 εκατομμύρια ευρώ). Έτσι η σύνταξη του Winterkorn φτάνει περίπου στις 93.000 ευρώ το μήνα ή αν θέλεις, 3.100 ευρώ καθημερινά. Επίσης ο Winterkorn, παρότι παραιτήθηκε το φθινόπωρο του 2015 από την θέση του CEO του VW Group, πήρε κανονικά τον μισθό του και το 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...