Μια ημέρα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια, διέρρευσαν φωτογραφίες του Ford Maverick, του νέου μικρού pickup της Μπλε Οβάλ εταιρίας.

Το Maverick θα είναι το τρίτο pickup της Ford και τοποθετηθεί κάτω από το Ranger. Το όχημα βασίζεται στη παραμετροποιημένη έκδοση της προσθιοκίνητης C2 πλατφόρμας των Focus και Kuga/Escape, την ίδια που συναντάμε στο Bronco Sport.

Η παραγωγή του Maverick θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του έτους, στο εργοστάσιο της Ford στη πόλη Χερμοσίγιο του Μεξικό, και η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ, το Μεξικό αλλά και τη Βραζιλία έχει οριστεί για τα τέλη του 2021.

Σχεδιαστικά μοιράζεται στοιχεία από το Ranger και το Bronco Sport ενώ μηχανικά θα εξοπλίζεται με τους κινητήρες βενζίνης του δεύτερου. Έτσι κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον 1.500άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 181 ίππων με 257 Nm ροπής αλλά και τον 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 245 ίππων με 372 Nm ροπής, που θα συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που θα στέλνει τη κίνηση είτε στους μπροστά, είτε σε όλους τους τροχούς.

Επίσης θα προσφέρεται και με έναν υβριδικό κινητήρα, πιθανώς τον ίδιο που χρησιμοποιεί το Escape/Kuga Hybrid που προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2,5-λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, έναν ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια, μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,1 kWh και ένα αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής.

Το σύστημα αποδίδει αποδίδει 190 άλογα και συνδυάζεται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive.