Αυτό είναι το Ford Maverick

Σχετικά άρθρα

Μια ημέρα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια, διέρρευσαν φωτογραφίες του Ford Maverick, του νέου μικρού pickup της Μπλε Οβάλ εταιρίας.

Το Maverick θα είναι το τρίτο pickup της Ford και τοποθετηθεί κάτω από το Ranger. Το όχημα βασίζεται στη παραμετροποιημένη έκδοση της προσθιοκίνητης C2 πλατφόρμας των Focus και Kuga/Escape, την ίδια που συναντάμε στο Bronco Sport.

Η παραγωγή του Maverick θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του έτους, στο εργοστάσιο της Ford στη πόλη Χερμοσίγιο του Μεξικό, και η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ, το Μεξικό αλλά και τη Βραζιλία έχει οριστεί για τα τέλη του 2021.

Σχεδιαστικά μοιράζεται στοιχεία από το Ranger και το Bronco Sport ενώ μηχανικά θα εξοπλίζεται με τους κινητήρες βενζίνης του δεύτερου. Έτσι κάτω από το καπό του θα συναντάμε τον 1.500άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 181 ίππων με 257 Nm ροπής αλλά και τον 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 245 ίππων με 372 Nm ροπής, που θα συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που θα στέλνει τη κίνηση είτε στους μπροστά, είτε σε όλους τους τροχούς.

Επίσης θα προσφέρεται και με έναν υβριδικό κινητήρα, πιθανώς τον ίδιο που χρησιμοποιεί το Escape/Kuga Hybrid που προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2,5-λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, έναν ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια, μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,1 kWh και ένα αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής.

Το σύστημα αποδίδει αποδίδει 190 άλογα και συνδυάζεται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...