Η γαλλική Hopium παρουσίασε το Machina Alpha 0, ένα υδρογονοκίνητο σεντάν, με την εταιρία να έχει λάβει ήδη περισσότερες από 1.000 προπαραγγελίες.

Ιδρυτής της Hopium είναι ο Olivier Lombard που έχει καταφέρει να κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans στην LMP2 κατηγορία, ενώ έχει εμπειρία 7 ετών με την οδήγηση υδρογονοκίνητων αγωνιστικών.

Το Machina Alpha 0 είναι ένα κομψό σεντάν, με λεπτά LED φωτιστικά σώματα, pop-up χειρολαβές, πανοραμική γυάλινη οροφή και κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες.

Αποδίδει 500 άλογα, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 1.000 χλμ. Σύμφωνα με την εταιρία, το Machina είναι ουδέτερο από άνθρακα και συνδυάζει “απόδοση, συνδεσιμότητα, ασφάλεια και εργονομία”. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα.

Η εταιρία θέλει να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα των αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου και να δημιουργήσει έναν κύκλο εργασιών 1 δισ. ευρώ έως το 2030.

Η παραγωγή του Hopium Machina αναμένεται να ξεκινήσει έως το 2026 και η κατασκευή του θα γίνεται στη Γαλλία. Θα προσφέρεται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.