Το Hopium Machina Alpha 0 είναι ένα υδρογονοκίνητο σεντάν

Σχετικά άρθρα

Η γαλλική Hopium παρουσίασε το Machina Alpha 0, ένα υδρογονοκίνητο σεντάν, με την εταιρία να έχει λάβει ήδη περισσότερες από 1.000 προπαραγγελίες.

Ιδρυτής της Hopium είναι ο Olivier Lombard που έχει καταφέρει να κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans στην LMP2 κατηγορία, ενώ έχει εμπειρία 7 ετών με την οδήγηση υδρογονοκίνητων αγωνιστικών.

Το Machina Alpha 0 είναι ένα κομψό σεντάν, με λεπτά LED φωτιστικά σώματα, pop-up χειρολαβές, πανοραμική γυάλινη οροφή και κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες.

Αποδίδει 500 άλογα, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 1.000 χλμ. Σύμφωνα με την εταιρία, το Machina είναι ουδέτερο από άνθρακα και συνδυάζει “απόδοση, συνδεσιμότητα, ασφάλεια και εργονομία”. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα.

Η εταιρία θέλει να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα των αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου και να δημιουργήσει έναν κύκλο εργασιών 1 δισ. ευρώ έως το 2030.

Η παραγωγή του Hopium Machina αναμένεται να ξεκινήσει έως το 2026 και η κατασκευή του θα γίνεται στη Γαλλία. Θα προσφέρεται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...
Autoblog.gr