Επίσημο: Το Ρωσικό GP μεταφέρεται στην Αγία Πετρούπολη, σε πίστα του Tilke

Σχετικά άρθρα

Από το 2014, το Ρωσικό Grand Prix διεξάγεται στις εγκαταστάσεις που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς, στο Sochi, με τους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού να μετατρέπονται στο Sochi Autodrom. Ωστόσο, σήμερα έγινε γνωστό ότι από το 2023 και μετά, το GP της Ρωσίας θα πραγματοποιείται σε μια νέα ειδικά κατασκευασμένη πίστα, λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη.

Το Autodrom Igora Drive σχεδιάστηκε από τον Hermann Tilke και θα αντικαταστήσει το Sochi, με την νέα πίστα να πήρε την έγκριση Grade 1 της FIA στα τέλη του 2020, καθιστώντας τη δεύτερη πίστα της Ρωσίας με αυτή την κατάσταση. Η νέα πίστα απέχει 54 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη και μόλις 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Φινλανδίας.

H πίστα έχει μήκος 4.086 χλμ., είναι αριστερόστροφη και αποτελείται από 15 στροφές. Ωστόσο, διαθέτει 10 διαφορετικές διαρρυθμίσεις της χάραξης, με την πίστα να βρίσκεται σε μια έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε σχετικά:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω μετά από κοινή εντατική δουλειά με τους Ρώσους συνεργάτες μας και τη λεπτομερή αξιολόγηση του Igora Drive, η Formula 1 θα αγωνιστεί σε αυτήν την καταπληκτική πίστα από το 2023. Είμαι εντυπωσιασμένος από την Αγία Πετρούπολη και πιστεύω ότι το Ρωσικό Grand Prix στο Igora Drive θα είναι ένα απίστευτο γεγονός.

Το γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού, DTM, ήταν έτοιμο να αγωνιστεί στην πίστα της Αγίας Πετρούπολης, αλλά ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της Covid-19. Το φετινό ρωσικό Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στο Sochi, στις 24-26 Σεπτεμβρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...