Η Aston Martin παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της Valkyrie AMR Pro, την ειδική έκδοση της Valkyrie, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας, που είχε παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου τον Μάρτιο του 2018.

Η πιο ακραία έκδοση της Valkyrie που θα κατασκευαστεί σε 40 μονάδες (+2 πρωτότυπα) φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit που παράγει διπλάσια κάθετη αεροδυναμική πίεση σε σχέση με την Valkyrie. Ζυγίζει λιγότερο χάρη στην πρόσθετη χρήση carbon ρο carbon σώμα, και μπορεί να παράγει 3G στις στροφές.

Το αυτοκίνητο έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 38 εκατοστά και έχει πιο μεγάλα μετατρόχια κατά 9,6 εκατοστά μπροστά και 11,5 πίσω. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 26,6 εκατοστά και δεν διαθέτει υβριδικό κινητήρα, παρά μόνο τον V12 6,5-λίτρων ατμοσφαιρικό, που αποδίδει 1.000 άλογα και έχει όριο περιστροφής τις 11.000 σ.α.λ. Η αφαίρεση του ηλεκτροκινητήρα έγινε για να μειωθεί το βάρος, με την βρετανική εταιρία να χρησιμοποιεί επίσης παράθυρα από Perspex, ενώ και τα ψαλίδια της ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από carbon.

Η Aston Martin υπόσχεται πως η Valkyrie AMR Pro έχει απόδοση που πλησιάζει αυτή ενός μονοθεσίου της Formula 1 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί πετύχει χρόνο 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στην πίστα Circuit de la Sarthe, εκεί όπου διεξάγεται ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans. Ως μέτρο σύγκρισης να σημειωθεί πως η Toyota κατέχει το ρεκόρ γύρου στη συγκεκριμένη πίστα με το LMP1 αγωνιστικό της με χρόνο 3:14.791.

Οι οδηγοί της Aston Martin στην Formula 1, Sebastian Vettel και Lance Stroll θα συμβάλουν και αυτοί στην ανάπτυξη της δυναμικής ρύθμισης του αυτοκινήτου.

Η Aston Martin δεν αποκάλυψε την τιμή της Valkyrie AMR Pro, αλλά έκανε γνωστό πως οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, που έχουν ήδη προ-πουληθεί θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Όλα τα αυτοκίνητα θα είναι αριστεροτίμονα.