Η Tesla λανσάρει το φθηνότερο Model Y στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησαν οι παραδόσεις του “made in China” Model Y, και η Tesla έκανε σήμερα γνωστό -παράλληλα με το λανσάρισμα του μοντέλου στην ελληνική αγορά– ότι το “μικρό” SUV της είναι πλέον διαθέσιμο στην Κίνα και στην Standard Range (SR) έκδοση.

Το Tesla Model Y SR διαθέτει τις νέες μπαταρίες της CATL, οι οποίες είναι σιδήρου φωσφορικού λιθίου. Η σχεδίαση της μπαταρίας προσφέρει σχετικά μικρότερη αυτονομία, αλλά είναι φθηνότερη στην παραγωγή της από τις παραδοσιακές μπαταρίες λιθίου-νικελίου-κοβαλτίου-αλουμινίου, της Tesla.

Αυτό σημαίνει ότι το Model Y SR έχει αυτονομία 525 χλμ. ανά φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών της Κίνας, όταν η Long Range (LR) έκδοση έχει αυτονομία 594 χλμ. Η τιμή του Model Y SR στην Κίνα ξεκινά από τα 276.000 Yuan (€35.920), κάτι που σημαίνει ότι ξεκινά κάτω από τα 300.000 Yuan, επομένως μπορεί να δεχτεί τις κρατικές επιδοτήσεις της Κίνας. Έτσι, η τιμή του Model Y SR είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το Model Y LR.

Bonus

Δες τις δοκιμές ποιότητας που υποβάλλει το Model Y η Tesla, τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο της στη Σαγκάη της Κίνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...