Η Ford θα διορθώσει την υπερθέρμανση του Mustang Mach-E μετά από συνεχόμενο φρενάρισμα με ανάκτηση ενέργειας

Σχετικά άρθρα

Αρκετοί κάτοχοι του Mustang Mach-E στη Νορβηγία ανέφεραν ότι μετά από την κατάβαση του δρόμου 63 της χώρας -και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των πόλεων Geiranger και Eidsdal, που είναι γνωστός ως Ornevegen, η “The Eagle Road”- αντιμετώπισαν πρόβλημα με το αυτοκίνητο τους, το οποίο σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί, και χρειάστηκε να μεταφερθεί με γερανό σε αντιπροσωπεία της Ford.

Στο πιο ψηλό σημείο του προαναφερθέντος δρόμου υπάρχει μια καταπληκτική θέα του δρόμου, προσφέροντας ταυτόχρονα εκπληκτική οπτική στο Geirangerfjord, το οποίο προτείνει η UNESCO. Το σημείο οπτικής είναι σε υψόμετρο 620 μέτρων, και μετά από τις έντεκα κλειστές φουρκέτες φτάνεις στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον έξι κάτοχοι του Ford Mustang Mach-E αντιμετώπισαν προβλήματα υπερθέρμανσης λόγω της αναγεννητικής πέδησης, μέσα σε περίοδο 14 ημερών.

Η Ford Νορβηγίας απεφάνθη ότι -στην πραγματικότητα- πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας, το οποίο εντοπίζεται σε ένα bug στο λογισμικό. Όλα τα Mustang Mach-E χρησιμοποιούσαν την μέγιστη ανάκτηση ενέργειας στον απότομο δρόμο, που πιθανότατα προκάλεσε υπερθέρμανση της μπαταρίας. Το λογισμικό ασφαλείας σταμάτησε το αυτοκίνητο, ώστε να μην πάθει ζημιά η μπαταρία. Κανένας οδηγός από τα έξι Mach-E δεν ανέφερε κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό.

Η Anne Sonsteby, διευθύντρια πληροφοριών της Ford Νορβηγίας, έκανε γνωστό ότι το bug θα διορθωθεί μέσω ενημέρωσης του λογισμικού, αλλά δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε μια αντιπροσωπεία της Ford για τη επιδιόρθωση. Η ενημέρωση θα γίνει over-the-air, αλλά δεν μπορεί ακόμη να πραγματοποιηθεί εκτός αντιπροσωπείας. Οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2021, εάν θέλουν να λάβουν την over-the-air ενημέρωση στο σπίτι τους.

Πηγήmotor.no

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...