Η VW παρουσίασε την τελευταία έκδοση του Passat που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Volkswagen αποκάλυψε ότι στο τέλος του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς του Passat που πωλείται στην Αμερική θα καταργήσει το μοντέλο, ώστε να αφοσιωθεί στην επιθετική στρατηγική της προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά και στα SUV, τα οποία αυξάνουν μέρα με την ημέρα τις πωλήσεις τους.

Σήμερα, η γερμανική εταιρία παρουσίασε στην αγορά των Η.Π.Α. την Limited Edition του sedan μοντέλου της, η οποία σηματοδοτεί το τέλος της “ζωής” του Passat στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το Passat Limited Edition θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 1.973 αυτοκινήτων, νούμερο που αναφέρεται στο έτος της αρχικής κυκλοφορίας του μοντέλου στη Γερμανία.

Εξ’αυτών, τα 411 αυτοκίνητα θα είναι βαμμένα σε κόκκινο (Aurora Red) χρώμα με μαύρο (Titan Black) εσωτερικό. Αυτός ο αριθμός είναι ο αρχικός κωδικός παραγωγής του Passat. Συνεχίζοντας, θα υπάρχουν 423 αυτοκίνητα βαμμένα σε πράσινο (Racing Green) με καφέ (Mauro Brown) εσωτερικό. Ο συγκεκριμένος αριθμός αντιπροσωπεύει τον ταχυδρομικό κώδικα της πόλης Chattanooga, στην πολιτεία του Tennessee, εκεί που συναρμολογείται το αυτοκίνητο για την τοπική αγορά.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάζει 524 αυτοκίνητα σε άσπρο (Pure White) χρώμα και καφέ (Mauro Brown) εσωτερικό. Αυτό το νούμερο αναφέρεται στην ημερομηνία που τέθηκε σε λειτουργία το εργοστασίου της Chattanooga, στις 24 Μαΐου 2011. Τέλος, θα κυκλοφορήσουν 615 αυτοκίνητα βαμμένα σε γκρι (Platinum Grey) χρώμα με μαύρο (Titan Black) εσωτερικό. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τις έξι γενιές του Passat που εισήχθησαν στην Αμερική από την Ευρώπη, την μία που παράχθηκε στις ΗΠΑ, καθώς και τις πέντε δεκαετίες κυκλοφορίας του μοντέλου στις ΗΠΑ, καθώς πωλείται από το 1974, μια χρονιά αργότερα από το λανσάρισμα του στην Ευρώπη.

Στο εργοστάσιο της Chattanooga θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται τα Atlas και Atlas Cross, ενώ από το 2022 θα παράγεται και το ID.4, ώστε να φτάσει στο μέγιστο της δυνατότητας του το 2023, ήτοι την χρονιά που θα σταματήσει η παραγωγή και η πώληση του Passat.

Η Volkswagen επενδύει 800 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου στην Chattanooga, ώστε να προετοιμαστεί για το ID.4, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, Ralf Brandstatter να τονίζει:

Έχουμε πάρει την απόφαση να καταργήσουμε το Passat στις Η.Π.Α. Η τάση των πωλήσεων είναι πολύ σταθερή υπέρ των SUV μοντέλων, όπως υποδεικνύεται από την επιτυχία του Atlas.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...