H VW καταργεί το Passat στην Αμερική το 2023

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen αποκάλυψε σήμερα ότι στο τέλος του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς του Passat που πωλείται στην Αμερική θα καταργήσει το μοντέλο, ώστε να αφοσιωθεί στην επιθετική στρατηγική της προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά και στα SUV, τα οποία αυξάνουν μέρα με την ημέρα τις πωλήσεις τους.

Το αμερικάνικων προδιαγραφών Passat συναρμολογείται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Chattanooga της πολιτείας του Tennessee. Στο εν λόγω εργοστάσιο θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται τα Atlas και Atlas Cross, ενώ από το 2022 θα παράγεται και το ID.4, ώστε να φτάσει στο μέγιστο της δυνατότητας του το 2023, ήτοι την χρονιά που θα σταματήσει η παραγωγή και η πώληση του Passat.

Η Volkswagen επενδύει 800 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου στην Chattanooga, ώστε να προετοιμαστεί για το ID.4, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, Ralf Brandstatter να τονίζει:

Έχουμε πάρει την απόφαση να καταργήσουμε το Passat στις Η.Π.Α. Η τάση των πωλήσεων είναι πολύ σταθερή υπέρ των SUV μοντέλων, όπως υποδεικνύεται από την επιτυχία του Atlas.

Διάβασε ακόμη

Νέο Volkswagen Passat το 2023

ΠηγήWards auto

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...