Λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση της -εκ νέου- καθυστέρησης των παραδόσεων των αυτοκινήτων στους πελάτες της, η Rivian φαίνεται ότι εξετάζει διάφορες περιοχές στις Η.Π.Α. για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου. Σήμερα, η εταιρία έχει ολοκληρώσει την μετασκευή του εργοστάσιο της Mitsubishi, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Normal, της πολιτείας του Illinois, και εκεί θα παράγονται τα R1T και R1S.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το νέο εργοστάσιο της Rivian θα διαθέτει ειδικό τμήμα που θα κατασκευάζει τα κελιά των μπαταριών, οι οποίες θα τοποθετούνται στα οχήματα της.

Η εκπρόσωπος της Rivian, Amy Mast, επιβεβαίωσε το παραπάνω, λέγοντας:

Ενώ είναι πολύ νωρίς και μια εξελισσόμενη διαδικασία, η Rivian εξερευνά τοποθεσίες για μια δεύτερη μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ.

Με την κατασκευή νέου εργοστασίου, γίνεται ξεκάθαρο ότι η εταιρία έχει μεγάλες βλέψεις για το μέλλον, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της, παρά μόνο ότι κάποια στιγμή θα έχει παρουσία και στην Ευρώπη.

Τέλος, στο πρόσφατο πρώτο ταξίδι του Jeff Bezos στο διάστημα με δικό του διαστημικό σκάφος, το New Shepard, στην πρώτη πτήση της εταιρείας του, Blue Origin, όλα τα μέλη της αποστολής χρησιμοποίησαν μοντέλα της Rivian, καθώς οι δύο εταιρίες έχουν στενή συνεργασία.