Η Ford έχει μακρά παράδοση να παρουσιάζει ειδικά μοντέλα στο EAA AirVenture, τα οποία δημοπρατούνται με τα έσοδα να πηγαίνουν για καλό σκοπό και φέτος, η Μπλε Οβάλ εταιρία ετοίμασε αυτό το one-off Mustang Mach-E που αποτίει φόρο τιμής στις εθελόντριες γυναίκες πιλότους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ασημί και μαύρο χρώμα με κίτρινες λεπτομέρειες και φέρει ειδικά γραφικά και νέες ζάντες.

Στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες επενδύσεις και κίτρινες λεπτομέρειες, όπως επίσης και το νούμερο 38 με το οποίο η Ford τιμά τις 38 γυναίκες πιλότους που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β’Π.Π.

Οι γυναίκες πιλότοι μετέφεραν τα αεροπλάνα σε βάσεις του αμερικανικού στρατού σε όλο τον κόσμο και πέταξαν πάνω από 96 εκατομμύρια χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το μοναδικό αυτό Mustang Mach-E βασίζεται στην έκδοση Premium και διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 351 άλογα με 580 Nm ροπής. Έχει αυτονομία 435 χλμ ανά φόρτιση και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την δημοπρασία του θα δοθούν σε νέες γυναίκες και νέους άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν μια καριέρα στον αεροπορικό κλάδο.