Alonso: Η “βρετανοκεντρική” F1 παρουσιάζει εμένα και τον Verstappen ως τα κακά παιδιά

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την επαφή των Lewis Hamilton και Max Verstappen στο Βρετανικό Grand Prix, η οποία προκάλεσε πολλά σχόλια και από τις δύο ομάδες και οδηγούς, ο Fernando Alonso θεωρεί ότι η βρετανοκεντρική οπτική της F1 είναι ο λόγος που ο ίδιος και ο Ολλανδός έχουν αποκτήσει τη φήμη των “κακών παιδιών” ανάμεσα στους θεατές.

Την προηγούμενη Πέμπτη, στην συνέντευξη τύπου του Ουγγρικού Grand Prix, o Verstappen δέχθηκε ακόμα μια ερώτηση σχετικά με το συμβάν στο Silverstone, με τον Ολλανδό να αντιδρά έντονα, τονίζοντας ότι έχει κουραστεί να δέχεται σε ερωτήσεις που αφορούν την σύγκρουση με τον Hamilton, λέγοντας ότι και οι δύο είναι ανταγωνιστικοί οδηγοί και θα αγωνίζονται στενά, αλλά δίκαια.

Ο Alonso ρωτήθηκε για αυτήν την έκρηξη/αγανάκτηση του Verstappen, υποστηρίζοντας ότι η μη-Βρετανική καταγωγή του Ολλανδού και του ίδιου κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, λέγοντας:

Δεν είδα την συνέντευξη τύπου. Ωστόσο, καταλαβαίνω τι βιώνουν τώρα. Ειδικά ο Max, καθώς είναι ο νέος οδηγός που μάχεται με έναν θρύλο, με έναν πρωταθλητή. Δεν είναι Βρετανός. Άρα, θα είναι πάντα πιο δύσκολο για αυτόν. Έχω την εντύπωση ότι, όταν τα πράγματα γίνονται λίγο πιο έντονα στην μάχη του τίτλου…αυτό το sport είναι ένα Βρετανικό περιβάλλον. Σχεδόν όλες οι ομάδες είναι Βρετανικές. Οι περισσότεροι από εσάς παιδιά, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των media, τηλεοπτικά συνεργία, προέρχεστε από την Βρετανία.

Είναι λογικό να υπάρχει προτίμηση για κάποιον που προέρχεται από την χώρα σας, ο οποίος μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και μπορεί να κερδίζει. Αυτό που αισθανόμουν, όταν αγωνιζόμουν στην F1 εναντίον των Βρετανών, ήταν ότι ήμουν το κακό παιδί. Όταν είδα αυτό που έγινε στο Silverstone, όταν είδα τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Max, κατάλαβα την θέση που βρίσκεται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα