Ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός Baidu παρουσίασε το δεύτερης γενιάς τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI), Kunlum 2, και το πρώτο της ρομπο-αυτοκίνητο ενώ προχώρησε και στο rebranding της εφαρμογής της για τα αυτόνομα ταξί, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της για εμβάθυνση στις νέες τεχνολογίες.

Η παρουσίασή τους έγινε στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Baidu, με την εταιρία να υποστηρίζει πως το Kunlum 2 θα βοηθήσει τις συσκευές στη διαχείριση τεραστίων όγκων δεδομένων και θα ενισχύσει σημαντικά την υπολογιστική του δύναμης. Το τσιπ μπορεί να έχει εφαρμογή στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης και η Baidu έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του. Το νέο τσιπ είναι κατασκευασμένο σε τεχνολογία επεξεργασίας 7 nm και η μέγιστη κατανάλωσή του είναι 120W.

Η εταιρεία παρουσίασε και ένα πρωτότυπο ρομπο-αυτοκινήτο, ένα αυτόνομο όχημα με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και με μεγάλη οθόνη στο εσωτερικό. Το πρωτότυπο παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή.

Ακόμα, η Baidu παρουσίασε και το επανασχεδιασμένο app για τα αυτόνομα ταξί, που χρησιμοποιούνται ήδη πιλοτικά στο Πεκίνο και την Γκουανζού της Κίνας, αλλάζοντας την ονομασία της εφαρμογής από Apollo Go σε Luobo Kuaipao.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Baidu ανακοίνωσε τη συμφωνία με την κατασκευάστρια οχημάτων BAIG Group για την παραγωγή 1.000 αυτόνομων ταξί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, με στόχο τη μαζική εμπορική κυκλοφορία στην Κίνα.