Την περασμένη εβδομάδα, το Grand Prix της Ιαπωνίας έγινε ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 που ακυρώνεται, ακολουθώντας αυτούς στον Καναδά, στη Σιγκαπούρη και στην Αυστραλία, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19. Ωστόσο, το ερωτηματικό παραμένει σχετικά με τους αγώνες στο Μεξικό και τη Βραζιλία, λόγω της κατάταξής τους στην κόκκινη λίστα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

H F1, όμως, εργάζεται για να βρει πως θα αντικαταστήσει τα ακυρωθέντα Grand Prix, και πιο συγκεκριμένα αυτό της Αυστραλίας, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 21 Νοεμβρίου. Τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το Κατάρ είναι πολύ κοντά στο να καλύψει το κενό και να φιλοξενήσει το πρώτο του αγώνα της F1 τον Νοέμβριο.

Το Losail International Circuit κατέχει άδεια Grade 1 που απαιτείται για τη διοργάνωση αγώνων F1, και αποτελεί βασική πίστα στο ημερολόγιο του MotoGP από το 2004, χρησιμεύοντας ως χώρος για τους δύο πρώτους γύρους της τρέχουσας σεζόν. Επιπλέον, η συγκεκριμένη πίστα έχει διοργανώσει αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike και World Touring Car, αλλά δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα μονοθέσιων από το 2009, για το Ασιατικό GP2.

Η πιθανή προσθήκη του Κατάρ στο ημερολόγιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά αγώνων στη Μέση Ανατολή προς το τέλος του έτους, με τη Σαουδική Αραβία (5 Δεκεμβρίου) και το Άμπου Ντάμπι (12 Δεκεμβρίου) να κλείνουν τη σεζόν, ενώ η πίστα του Losail μπορεί να πραγματοποιήσει νυχτερινούς αγώνες, όπως συμβαίνει στο MotoGP.