Ποινή πέντε θέσεων ο Norris, για αλλαγή κιβωτίου

Σχετικά άρθρα

Ο Lando Norris θα πάρει ποινή πέντε θέσεων στο grid για το σημερινό GP του Βελγίου, αφού η McLaren επιβεβαίωσε ότι άλλαξε το κιβώτιο στην MCL35M του, μετά από την σφοδρή συντριβή στις χθεσινές κατατακτήριες. Ο 21χρονος Βρετανός ήταν ο ταχύτερος στο Q1 και Q2 των κατατακτηρίων στην πίστα του Spa, και φαινόταν ότι θα ήταν ένας εκ των διεκδικητών για την pole position.

Ωστόσο, ο Norris έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του στην αρχή του Q3, στη Raidillon, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά, που προκάλεσαν σημαντική ζημιά στο μονοθέσιο του. Επιπλέον, ο Βρετανός μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για ελέγχους και για ακτινογραφία στον αγκώνα του, αλλά δεν διαγνώσθηκε με κάποιον τραυματισμό και θα τρέξει κανονικά στον αγώνα.

Παρά την σφοδρότητα του ατυχήματος, η McLaren ανέφερε ότι το σασί δεν υπέστη ζημιά, με την αλλαγή του κιβωτίου να σημαίνει ότι ο Norris θα εκκινήσει από την 14η θέση. Ο Norris δεν κατάφερε να σημειώσει έναν γύρο στο Q3 και κατατάχθηκε 10ος, αλλά ανέβηκε στην ένατη θέση, καθώς ο Valtteri Bottas, ο οποίος πήρε την 8η θέση, είχε ήδη ποινή πέντε θέσεων, για το ατύχημα που προκάλεσε στον πρώτο γύρο στην Ουγγαρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...