Ford: Τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ακόμη ακριβότερα

Σχετικά άρθρα

Οι τιμές των νέων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τον Gunnar Herrmann, πρόεδρος της Ford Ευρώπης, αυτά θα γίνουν ακόμη ακριβότερα στο μέλλον.

Ο Herrmann αναμένει πως η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ θα τελειώσει το 2024 και τα αυτοκίνητα θα γίνουν ακριβότερα επειδή αυξάνεται το κόστος των πρώτων υλών τους.

Παρότι για την ώρα η έλλειψη σε τσιπ μπορεί να φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη ανησυχία, είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αντιμετωπίσουν επίσης την αυξανόμενη τιμή και τη σχετικά μικρή προσφορά υλικών όπως το λίθιο, τα πλαστικά και ο χάλυβας.

Ο Herrmann είπε πως ένα βενζινοκίνητο Focus διαθέτει περίπου 300 τσιπ, ενώ ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο χρειάζεται περισσότερα από 3.000 τσιπ.

Διάβασε επίσης

Η μέση τιμή των αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 63% από το 2002

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr