Η Porsche 928 από την ταινία “Risky Business” του 1983, πωλήθηκε για 2 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson στο Houston των Η.Π.Α., και ένα από τα lots ήταν η Porsche 928 του 1979, που πρωταγωνίστησε μαζί με τον Tom Cruise στην ταινία Risky Business. Στην Ελλάδα η ταινία είχε τον τίτλο Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη, και προβλήθηκε το καλοκαίρι του 1983.

Το υψηλότερο bid για το εν λόγω αυτοκίνητο άγγιξε το 1,98 εκατομμύρια δολάρια, και πλέον κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης για Porsche 928 από οποιοδήποτε έτος παραγωγής της. Σύμφωνα με τον Barrett-Jackson, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι αυτό που είδε από κοντά τον πυθμένα της λίμνης Michigan, αλλά ένα από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοπρατηθέν αυτοκίνητο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνή με το κυνήγι, ενώ αποτέλεσε αντικείμενο για το ντοκιμαντέρ με τίτλο The Quest for the RB928 (Risky Business 928), με το ντοκιμαντέρ να εξιστορεί τα πάντα σχετικά με την φημισμένη 928.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής, ο σκηνοθέτης της ταινίας Risky Business, Paul Brickman, επέλεξε την 928 -αντί της 911- επειδή πίστευε ότι η 911 έμοιαζε “πολύ κοσμική”, σε σχέση με το πιο αθλητικό coupe σχήμα της πρώτης. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα της ταινίας, το αυτοκίνητο κατέληξε σε μια ιδιωτική συλλογή και έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση.

Κάτω από το μακρύ καπό, το αυτοκίνητο φορά έναν 4,5-λίτρων V8 κινητήρα, απόδοσης 219 ίππων, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 6,6 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα, με το αυτοκίνητο να φορά 16άρες ζάντες αλουμινίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...

Porsche: Το καλοκαίρι η παρουσίαση της υβριδικής 911

Το Νοέμβριο του 2018, η Porsche αποκάλυψε την όγδοη γενιά της 911 (992), με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του θρυλικού...
Autoblog.gr