Η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά του BR-V στην Ινδονησία

Σχετικά άρθρα

Έξι χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια της πρώτης γενιάς, η Honda παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του BR-V στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Από το 2015, η Honda έχει πουλήσει περισσότερες από 255.000 μονάδες του BR-V, με το 30% αυτών να γίνονται στην Ινδονησία. Γι’αυτό και η νέα γενιά αναπτύχθηκε στην Ινδονησία, εκεί όπου θα παράγεται επίσης.

https://youtu.be/SRykFtwgb90

Το επταθέσιο SUV της ιαπωνικής εταιρίας αποτελεί την έκδοση παραγωγής του N7X Concept, με το νέο BR-V να τίθεται απέναντι -μόλις λανσαριστεί- στα Hyundai Creta, Maruti Suzuki XL6, MG Hector και άλλα. Το νέο BR-V έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την άνεση και την πρακτικότητα ενός MPV, καθώς στην καμπίνα υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων, με το νέο BR-V να διατηρεί τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, όπως ο προκάτοχός του.

Ωστόσο, φέρνει περισσότερη τεχνολογία και πολυτελή εμφάνιση σε σύγκριση με την πρώτη γενιά. Παράλληλα, είναι πιο μοντέρνα, ακολουθώντας την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Honda. Η εταιρία δεν έδωσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου BR-V, αλλά αναφέρει ότι υπάρχει μια οθόνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων και μια οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει ανασχεδιασμένα υποβραχιόνια, άφθονο χώρο αποθήκευσης, τσέπες πίσω από τα καθίσματα, πρίζες 12V, οκτώ βάσεις μπουκαλιών για νερό, κ.λπ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού Honda Sensing.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.500άρης i-VTEC ατμοσφαιρικός κινητήρας που αποδίδει 121 ίππους και 145 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου CVT κιβωτίου. Η απόφαση της Honda να μην προσθέσει ένα υβριδικό σύνολο στη γκάμα του μοντέλου ελήφθη προκειμένου να διατηρηθεί η τιμή όσο το δυνατόν χαμηλότερη, ενώ παράλληλα οι ασιατικές αγορές δεν έχουν τους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, που ισχύουν στην Ευρώπη.

Η Honda δεν ανακοίνωσε την τιμή του νέου μοντέλου, αλλά αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με την απερχόμενη γενιά, όπου το BR-V ξεκινούσε από 239.500.000 ινδονησιακές ρουπίες (€14.350).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...