Μέχρι σήμερα όλοι οι κάτοικοι στη πόλη του Τύμπιγκεν πληρώνουν 30 ευρώ ετησίως για να μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της πόλης, ανεξάρτητα το βάρος τους, κάτι που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης ενός μικρού αυτοκινήτου και ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου οχήματος, πληρώνουν ακριβώς το ίδιο.

Αυτό ωστόσο θα αλλάξει, μιας και η επιτροπή προστασίας του κλίματος της πόλης πρότεινε το ποσό να αυξηθεί από τα 30 στα 120 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που ζυγίζουν περισσότερο από 1.800 κιλά, (2.000 κιλά και άνω για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) να πληρώνουν 180 ευρώ.

Ο δήμαρχος της πόλης, ο Boris Palmer που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, πρότεινε το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 360 ευρώ, αλλά το δημοτικό συμβούλιο ήταν αντίθετο σε μια τέτοια αύξηση.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος του μήνα από το τοπικό συμβούλιο με τους κοινωνικά αδύναμους να πληρώνουν το μισό, ενώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις για εργαζομένους που εξαρτώνται από τα οχήματά τους για να κάνουν τη δουλειά τους καθώς και για τα άτομα με αναπηρία.

Η πόλη του Τύμπιγκεν θέλει να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030 και απώτερος στόχος είναι να μην κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο στο κέντρο του.