Η BMW δεν βιάζεται να καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Με τις Audi και Mercedes-Benz να έχουν ανακοινώσει ήδη πως από το 2026 και 2030 αντίστοιχα θα προσφέρουν μόνο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η BMW δηλώνει πως δεν βιάζεται να καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Frank Weber, ο επικεφαλής ανάπτυξης της BMW, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα πραγματοποιηθεί εν μία νυκτί, καθώς πρέπει πρώτα να εξετάσουν ορισμένα ερωτήματα, όπως πότε θα είναι το σύστημα έτοιμο για να απορροφήσει όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πότε θα υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές, όπως και πότε θα είναι έτοιμοι οι άνθρωποι γι’αυτά.

Διάβασε επίσης

Η BMW θα κατασκευάζει ηλεκτρικά και αυτοκίνητα με κινητήρες εσ. καύσης στην ίδια πλατφόρμα

Έπειτα υπάρχει το πρόβλημα με το εργατικό δυναμικό της BMW, με την εταιρία να απασχολεί πολλούς ανθρώπους που εργάζονται για την κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με τον Weber, το εργατικό δυναμικό στρέφεται σταδιακά προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο για να εκπαιδευτεί σωστά το προσωπικό.

Ο Weber πρόσθεσε πως λόγω του Euro 7, η BMW θα κάνει την τελευταία σημαντική της επένδυση σε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, έτσι ώστε αυτοί να συμμορφώνονται με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, διασφαλίζοντας το μέλλον τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...