Η BMW θα κατασκευάζει ηλεκτρικά και αυτοκίνητα με κινητήρες εσ. καύσης στην ίδια πλατφόρμα

Σχετικά άρθρα

Οι αρθρωτές πλατφόρμες έχουν γίνει ο κανόνας στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η BMW θα ανεβάσει την ευελιξία σε ένα άλλο επίπεδο, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων της με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, από το 2025 και έπειτα.

Η νέα πλατφόρμα ονομάζεται Neue Klasse και θα αντικαταστήσει τις πλατφόρμες UKL και CLAR. Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει προσθιοκίνητες, πισωκίνητες και τετρακίνητες υλοποιήσεις, ενώ θα υποστηρίζει plug-in υβριδικούς κινητήρες, όπως και κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου.

Τα αυτοκίνητα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα θα φέρουν νέα γενιά μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων υψηλής απόδοσης που έχουν σχεδιαστεί με στόχο την βιωσιμότητά τους για ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα καλύπτουν ολόκληρη την γκάμα της BMW, από την Σειρά 1 έως κορυφαία M μοντέλα, με τα περισσότερα να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ωστόσο μερικά θα είναι διαθέσιμα με κυψέλες υδρογόνου. Τα αυτοκίνητα θα προσφέρουν ευρύχωρο εσωτερικό, προηγμένη αεροδυναμική και “μια εντελώς νέα εμπειρία χρήστη, όμοια της οποίας δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σε αυτοκίνητα παραγωγής”, με τον χρήση να μπορεί να παραμετροποιεί όπως θέλει το λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Ο βασικός στόχος της Neue Klasse πλατφόρμας είναι η δραστική μείωση της πολυπλοκότητας στη γραμμή παραγωγής. Η BMW πιστεύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της έως το 2030, με την Mini να πουλά από το 2030 και μετά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...