Η Lamborghini χρειάστηκε 25.000 ώρες για να κατασκευάσει από το μηδέν μια νέα πρωτότυπη Countach LP500, μιας και η αυθεντική είχε καταστραφεί 47 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια δοκιμών πρόσκρουσης.

Με τον τρόπο αυτό η ιταλική εταιρία γιορτάζει τα 50στα γενέθλια της Countach, με την πρωτότυπη Countach LP500 να κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 1971 και να καταστρέφεται 3 χρόνια μετά κατά τη διάρκεια ενός crash test.

Το τμήμα Polo Storico της Lamborghini ήταν υπεύθυνο για την κατασκευή του αυτοκινήτου, το οποίο παραγγέλθηκε από “έναν σημαντικό συλλέκτη”. Αυτός ήρθε σε επαφή με την Lamborghini στα τέλη του 2017 ρωτώντας την εταιρία εάν μπορούσε να “αναστηθεί” το πρώτο πρωτότυπο της Countach.

Το νέο αυτοκίνητο φορά αντίγραφα των Cinturato CN12 ελαστικών που φορούσε το πρωτότυπο, διαστάσεων 245/60 R14 μπροστά και 265/60 R14 πίσω, με τα ελαστικά να προέρχονται από την σειρά Collezione της Pirelli. Τα ελαστικά είναι καινούργια, έχουν μοντέρνα δομή και σύνθεση, αλλά φέρουν το ίδιο μοτίβο πέλματος που χρησιμοποιούνταν τη δεκαετία του 1970.

Το αυτοκίνητο έχει βαφτεί στο χρώμα Giallo Fly Speciale και η Lamborghini δεν αποκάλυψε το ποσό που πλήρωσε ο συλλέκτης για να το αποκτήσει, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι μεγαλύτερο από τα 2 εκατ. ευρώ της Lamborghini Countach LPI 800-4.