BMW: Νέος τρόπος βαφής, παρόμοιος με τους Inkjet εκτυπωτές

Σχετικά άρθρα

Στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος βαφής που εκτός του ότι μειώνει την κατανάλωση ρεύματος αλλά και ποσότητα χρώματος που απαιτείται, επιτρέπει και στη δημιουργία σχεδίων χωρίς να χρειάζεται μασκάρισμα, δημιουργώντας απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ο νέος τρόπος βαφής χρησιμοποιεί το EcoPaintJet Pro της DuRR, το οποίο λειτουργεί περίπου με την ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι Inkjet εκτυπωτές. Το σύστημα μπορεί να ψεκάσει το χρώμα με ακρίβεια χιλιοστού (το στόμιο ψεκασμού μπορεί αυξομειώσει το πλάτος του από 1 έως 50 χιλιοστά) και σύμφωνα με την BMW χάρη στο EcoPaintJet Pro εξοικονομούνται 6.000 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε 7.000 ώρες λειτουργίας, μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του βαφείου κατά περίπου 2.000 τόνους CO2 ετησίως.

Η BMW θα ξεκινήσει από το 2022 να χρησιμοποιεί το EcoPaintJet Pro για να βάψει τα αυτοκίνητα των πελατών της όπως αυτοί επιθυμούν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...