Η Nissan βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη κινέζικη Great Wall Motors προκειμένου να αγοράσει το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στη Βαρκελώνη. Η Nissan έχει ανακοινώσει πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κλείσει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Nissan Navara και e-NV200. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, η παραγωγή του Navara θα μεταφερθεί στη Νότια Αφρική, ενώ αυτή του e-NV200 θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge της Γαλλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2022 το Navara θα σταματήσει να πωλείται στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη αποτελείται από τρεις εγκαταστάσεις που απασχολούν περίπου 3.000 άτομα. Η Nissan εκτιμά πως το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Βαρκελώνη θα της κοστίσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Η Great Wall θέλει να αγοράσει την μεγαλύτερη από τις τρεις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τα άλλα δύο να τα αγοράζουν η Silence, μια ισπανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και η QEV Technologies, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα. Εάν τελικά η Great Wall εξαγοράσει το εργοστάσιο τότε αναμένεται να απασχολεί σε αυτό 1.300 άτομα.