Καταργείται το Nissan Navara από την Ευρώπη το 2022

Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο του 2020 η Nissan παρουσίασε το ανανεωμένο Navara, το οποίο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ταϊλάνδη -όπου και κατασκευάζεται για τις αγορές της Ασίας- από τον Δεκέμβριο του 2020.

Στην Ευρώπη, η παραγωγή του pre-facelift ιαπωνικού pickup γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Βαρκελώνη, το οποίο θα κλείσει στα τέλη του Δεκεμβρίου και έτσι το Navara θα σταματήσει να προσφέρεται στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτό σημαίνει πως η facelift έκδοση του Navara δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Nissan, η απόφασή αυτή οφείλεται στην ολοένα και μικρότερη αγορά των pickups μοντέλων στην Ευρώπη, όπου πέρυσι πουλήθηκαν 116.280 pickups. Για τον ίδιο λόγο, τα Renault Alaskan και Mercedes X-Class, αδελφά μοντέλα του Navara που κατασκευάζονταν και αυτά στη Βαρκελώνη, έχουν ήδη καταργηθεί, λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Η παραγωγή του Nissan Navara της τρέχουσας γενιάς για τις ευρωπαϊκές αγορές θα ολοκληρωθεί όταν το εργοστάσιό μας στη Βαρκελώνη κλείσει τον Δεκέμβριο του 2021 και οι πωλήσεις θα σταματήσουν κατά τη διάρκεια του 2022, όταν πουληθεί όλο το στοκ.

Αυτό αντικατοπτρίζει τη μείωση της ζήτησης των pickups στην Ευρώπη και την μετάβαση των καταναλωτών από τα pickups στα σύγχρονα και αποτελεσματικά βαν μας.

δήλωσε η Nissan, που είχε την εναλλακτική λύση να εισαγάγει το Navara από την Ταϊλάνδη στην Ευρώπη, αλλά το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην το κάνει.

Διάβασε ακόμη

Επίσημο: Το ανανεωμένο Nissan Navara

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...