Βάσει των νόμων περί συμμόρφωσης για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, το Nissan GT-R R34 και αρκετά ακόμη ιαπωνικά αυτοκίνητα της ίδιας περιόδου, δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και έτσι αυτά δεν μπορούν να εισάγονται στις ΗΠΑ για να κυκλοφορήσουν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, μέχρι να γίνουν ηλικίας μεγαλύτερης των 25 ετών, οπότε και εξαιρούνται από αυτούς τους κανόνες. Τo GT-R R34 για παράδειγμα, θα μπορεί να εισάγεται νομίμως στις ΗΠΑ από το 2024.

Αρκετοί είναι εκείνοι που θέλησαν να εισάγουν τα αυτοκίνητα αυτά στις ΗΠΑ προτού γίνουν 25 ετών και σκαρφίστηκαν διάφορα τρικ, όπως να τα αποσυναρμολογήσουν για να εισάγουν ως ανταλλακτικά και στη συνέχεια τα ξανασυναρμολογήσουν. Με τις τελωνειακές αρχές των ΗΠΑ να μπορούν να ελέγξουν ένα μικρό ποσοστό των εισαγωγών, πολλοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να το ρισκάρουν και να προσπαθήσουν να εισάγουν τα αυτοκίνητα.

Ωστόσο πολλά αυτοκίνητα και “ανταλλακτικά” κατάσχονται και αποτέλεσμα είναι ή να οδηγούνται στη πρέσα για να καταστραφούν, ή να βγαίνουν σε δημοπρασία για να αγοραστούν από ανθρώπους που θα τα πουλήσουν ή θα τα οδηγήσουν εκτός ΗΠΑ.