Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5, με το λανσάρισμα του μοντέλου να έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετές αγορές της Ευρώπης, απολαμβάνοντας τρομερή απήχηση. Το Ioniq 5 προσφέρεται με έναν (τοποθετημένο πίσω) ή δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα, καθιστώντας το τετρακίνητο).

Επιπλέον, προσφέρεται με δύο χωρητικότητες της μπαταρίας, όπου η Standard Range είναι 62 kWh (ωφέλιμη στα 58 kWh) και η Long Range 77,4 kWh (ωφέλιμη 72,6 kWh).

Στο παραπάνω video, έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε τι υπάρχει μέσα στη δεύτερη μπαταρία. Το βάρος της ανέρχεται σε 450 κιλά, όταν το συνολικό του αυτοκινήτου αγγίζει τα 2.095 κιλά. Λειτουργεί με 800 Volt και υπάρχουν 30 μονάδες (modules), με χώρο για δύο ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι το μέγιστο (τουλάχιστον σε αυτό το μήκος) είναι 32 μονάδες.

Τα modules είναι διατεταγμένa σε τέσσερις σειρές, με κάθε μια μονάδα να έχει χωρητικότητα 2,42 kWh. Κάθε μονάδα, διαθέτει μέσα της 12 κελιά (pouch cells) ιόντων-λιθίου, ήτοι περίπου 200 Wh η κάθε μπαταρία.

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Hyundai Ioniq 5