Η Tesla τοποθετεί LFP μπαταρίες στις Standard Range εκδόσεις των μοντέλων της

Σχετικά άρθρα

Η Tesla έκανε γνωστό πως οι Standard Range όλων των μοντέλων της θα εξοπλίζονται πλέον με LFP μπαταρίες (Lithium-ion-phosphate/φωσφορικού σιδήρου-λιθίου) αντί για τις NCA μπαταρίες (Nickel Cobalt Aluminium Oxide/μπαταρίες νικελίου κοβαλτίου αλουμινίου), με τις LFP μπαταρίες να είναι φθηνότερες στη κατασκευή τους μιας και δεν απαιτούν κοβάλτιο και νικέλιο, με το 95% τους να κατασκευάζονται στη Κίνα.

Οι LFP μπαταρίες θεωρούνται ασφαλέστερες, με την φόρτισή στο 100% της χωρητικότητάς τους να μην επηρεάζει την απόδοσή τους, αλλά το κυριότερο πρόβλημα τους είναι η μικρότερη ενεργειακή πυκνότητα που έχουν σε σχέση με τις NCA μπαταρίες. Έτσι απαιτείται η τοποθέτηση επιπλέον στοιχείων κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Ένα ακόμη μειονέκτημα των LFP μπαταριών είναι η μειωμένη απόδοση που έχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αυτονομίας του αυτοκινήτου.

Η κίνηση της Tesla να τοποθετεί LFP μπαταρίες στις Standard Range των μοντέλων της έγινε προκειμένου να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της από αυτά, χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει τις τιμές τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...