Η Brembo παρουσιάζει το Sensify

Σχετικά άρθρα

Η Brembo παρουσίασε το Sensify, ένα νέο πρωτοποριακό έξυπνο σύστημα πέδησης που ενσωματώνει το πιο προηγμένο λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, με την εταιρία να δηλώνει πως θα μπει στη παραγωγή από τις αρχές του 2024, όπου αρχικά θα προσφέρεται σε premium μοντέλα, ενώ θα ακολουθήσουν mainstream αυτοκίνητα, όπως επίσης ελαφρά επαγγελματικά οχήματα αλλά και βαρέα φορτηγά.

Το Sensify συνδυάζει το τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Brembo, δαγκάνες, δίσκους και υλικά τριβής, με την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας μια ευέλικτη και επαναστατική πλατφόρμα που περιλαμβάνει λογισμικό, προγνωστικούς αλγόριθμους και διαχείριση δεδομένων για τον ψηφιακό έλεγχο του συστήματος πέδησης.

Με το Sensify, το σύστημα πέδησης δεν είναι πλέον απλώς ένα σύνολο των μερών του, αλλά ένα οικοσύστημα, όπου η τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό διαδραματίζουν ενεργό ρόλο. Η συλλογή δεδομένων αξιοποιείται για τη βελτίωση της εμπειρίας του οδηγού και επιτρέπει στο σύστημα να ενημερώνεται συνεχώς.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Sensify είναι το γεγονός πως μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα σε κάθε έναν από τους τροχούς του οχήματος, με τον Daniele Schillaci, Διευθύνων Σύμβουλο της Brembo να δηλώνει:

Πιστεύουμε ότι το Sensify θα μπορούσε να είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία με την ίδια τεράστια επίδραση που είχε το ABS όταν κυκλοφόρησε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με την εισαγωγή του Sensify, η Brembo ξεπερνά τα όρια του δυνατού των συστημάτων πέδησης, ανοίγοντας εντελώς νέες ευκαιρίες στους οδηγούς να βελτιώσουν την εμπειρία τους στο δρόμο και να προσαρμόσουν την απόκριση των φρένων στο στυλ οδήγησης τους. Το Sensify προσφέρει στους οδηγούς την ηρεμία που αναζητούν.

H Brembo τονίζει πως το Sensify προσφέρει οδηγική απόλαυση και απόλυτη ασφάλεια, με το σύστημα να είναι διαισθητικό και να ανταποκρίνεται με ομαλό τρόπο, προσφέροντας στον οδηγό την αναμενόμενη απόδοση όταν χρειάζεται, σε συνδυασμό με εξαιρετικό έλεγχο.

Το Sensify συνδυάζει τα καλύτερα εξαρτήματα πέδησης της Brembo με την ενσωμάτωση ενός ψηφιακού εγκεφάλου και αισθητήρων που ελέγχουν κάθε τροχό ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι πιο ακριβής χειρισμός του αυτοκινήτου, αυξημένη απόδοση και αυτοπεποίθηση για τον οδηγό, με στόχο μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Τα τρέχοντα συστήματα πέδησης χρησιμοποιούν υδραυλικές δαγκάνες που εφαρμόζουν την ίδια δύναμη πέδησης σε κάθε τροχό. Όταν ένας τροχός χάσει την πρόσφυση, το ABS ανοίγει τη δαγκάνα για να ανακτήσει την πρόσφυση προκειμένου το φρενάρισμα να συνεχιστεί.

Το Sensify διαθέτει δύο μονάδες ελέγχου, μία για τον μπροστινό και μία για τον πίσω άξονα, που εφαρμόζουν την επιθυμητή δύναμη πέδησης σε κάθε μεμονωμένο τροχό. Αυτή η διαδικασία πέδησης χρησιμοποιεί ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές που έχουν ταχύτερο χρόνο αντίδρασης σε σύγκριση με ένα υδραυλικό σύστημα.

Η ιταλική εταιρία αναφέρει πως η παροχή μιας καλά συντονισμένης δύναμης πέδησης σε κάθε μεμονωμένο τροχό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η καλύτερη σταθερότητα, αφού αποτρέπει τις προσωρινές απώλειες πρόσφυσης που προέρχονται από την επέμβαση του ABS, και την καλύτερη αντοχή καθώς όταν ένας μόνο δίσκος ή δαγκάνα αρχίζει να υπερθερμαίνεται, η δύναμη πέδησης μειώνεται εκεί και αυξάνεται στους άλλους 3 τροχούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το Sensify να έχει χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης, επειδή οι δύο μονάδες ελέγχου ανταλλάσσουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των τεσσάρων δαγκανών, εφαρμόζοντας τη σωστή δύναμη πέδησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η πίεση εφαρμόζεται ομοιόμορφα, μειώνοντας έτσι τη φθορά στα υλικά τριβής.

Το Sensify είναι επίσης μια πιο βιώσιμη λύση στον τομέα των συστημάτων πέδησης μιας και χάρη στη βελτιστοποιημένη δράση πέδησης σε κάθε τροχό, σε συνδυασμό με την απουσία οπισθέλκουσας μεταξύ τακακιών και δίσκων, οι εκπομπές ελαχιστοποιούνται.

Τέλος το Sensify ανοίγει ευκαιρίες στη σχεδίαση των αυτοκινήτων, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στους κατασκευαστές, ενώ παράλληλα απλοποιεί την ενσωμάτωση του σε οποιαδήποτε πλατφόρμα με ηλεκτροκινητήρα ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, από supercars μέχρι αυτοκίνητα πόλης ακόμη και σε επαγγελματικά οχήματα και βαρέα φορτηγά.

Η Brembo πιστεύει πως έως το 2030 το Sensify θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό όλων των premium αυτοκινήτων, ενώ ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες με μια μεγάλη premium αυτοκινητοβιομηχανία (με την Tesla; μιας και κατά την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα της) για να προμηθεύσει το Sensify στα μοντέλα της, αρχής γενομένης από το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr