Η Skoda συνεχίζει το teasing του Slavia, δίνοντας παράλληλα μερικές νέες πληροφορίες για το νέο της μοντέλο, το οποίο έχει εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Ινδίας, καθώς θα κατασκευάζεται και θα πωλείται αποκλειστικά εκεί. Το όνομα του είναι Slavia, και είναι το δεύτερο μοντέλο -μετά το Kushaq– που προστίθεται στη γκάμα της Skoda για την δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου.

Το Slavia θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του έτους, με το μήκος του μοντέλου να αγγίζει τα 4.541 χλστ., το πλάτος τα 1.752 χλστ., και το ύψος τα 1.487 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.651 χλστ. Το Slavia βασίζεται στην MQB A0 IN πλατφόρμα του VW Group, με την Skoda να αναλαμβάνει αποκλειστικά την εξέλιξη της πλατφόρμας MQB-A0 του Volkswagen Group.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τις Skoda και Volkswagen στα νέα τους μοντέλα για τις αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αφρική, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και η Λατινική Αμερική. Ήδη η Skoda έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα για την ινδική αγορά, παρουσιάζοντας την MQB-A0-IN και πλέον αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη για την εξέλιξή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μηχανικά, το Slavia θα φέρει τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kushaq. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1.000άρη και τον 1.500άρη TSI, απόδοσης 115 και 150 ίππων αντίστοιχα. Και οι δύο θα μεταφέρουν την κίνηση στον εμπρός άξονα και συνδυάζονται -ανάλογα την έκδοση- με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, το νέο sedan της Skoda θα διαθέτει χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ενώ θα εξοπλίζεται με έως και έξι αερόσακους, καθώς οι εμπρός πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι κεφαλής κουρτίνας θα είναι προαιρετικοί. Το Kushaq και το Slavia κατασκευάζονται στην Ινδία, με τα οχήματα που βασίζονται στη φθηνότερη έκδοση της γνωστής πλατφόρμας του γερμανικού ομίλου δεν θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη.