Η ιστορία μιας Lancia Fulvia που ήταν παρκαρισμένη στο ίδιο σημείο τα τελευταία 47 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Το ημερολόγιο έγραφε 1974 όταν ο Angelo Fregolent, 94 ετών σήμερα, πάρκαρε το αυτοκίνητο του, μια γκρι Lancia Fulva του 1962, για τελευταία φορά μπροστά από το κατάστημα του, που “έτρεχε” με την γυναίκα του και πουλούσαν εφημερίδες, στη πόλη Conegliano της Ιταλίας, επειδή βγήκαν στη σύνταξη.

Από τότε και μέχρι πριν από μερικές ημέρες, το αυτοκίνητο βρισκόταν παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο, καταφέρνοντας να γίνει τουριστική ατραξιόν της περιοχής.

Ο Fregolent χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο για να αποθηκεύει τις απούλητες εφημερίδες και να παραλαμβάνει τις καινούριες. Η απομάκρυνση του αυτοκινήτου συζητήθηκε για μήνες στον ιταλικό τύπο, απασχολώντας ακόμα και τον επικεφαλής της περιφέρειας, Luca Zaia, ο οποίος δήλωσε:

Είχαν περάσει από εκεί ως φοιτητής και το θεωρούσα πως μου έφερνε καλοτυχία στις εξετάσεις,

προσθέτοντας πως σκέφτηκε να το μετατρέψει σε ιστορικό μνημείο της πόλης. Η απόφαση για τη μετακίνηση του αυτοκινήτου μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες, πάρθηκε επειδή οι αξιωματούχοι της πόλης έκριναν πως εμπόδιζε τη ροή της κυκλοφορίας, τόσο των αυτοκινήτων όσο και των πεζών.

Στις 20 Οκτωβρίου, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Auto e Moto d’Epoca Motorshow στην Πάντοβα, για να παρουσιαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με άλλα κλασικά αυτοκίνητα.

Ο επιχειρηματίας Giovanni Berton, πρόεδρος της λέσχης ιστορικών αυτοκινήτων Serenissima στο Conegliano, αποφάσισε να το ανακατασκευάσει λέγοντας:

Η ιστορία του Fulvia έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι.

Έτσι το αυτοκίνητο θα ανακατασκευαστεί και θα επιστρέψει στη πόλη, όπου θα τοποθετηθεί στον κήπο του τεχνολογικού ινστιτούτου Ceretti Technical Institute, που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του Angelo Fregolent, συνεχίζοντας να αποτελεί τοπικό αξιοθέατο.

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Fulvia μας,

σχολίασε ο 94χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...