Hamilton και Wolff έχουν παράπονα από τον Bottas

Σχετικά άρθρα

Η χθεσινή νίκη του Max Verstappen ενδεχομένως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και o Lewis Hamilton με τον Toto Wolff, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με τις κινήσεις του Valteri Bottas, θεωρώντας πως ο Φινλανδός θα μπορούσε να “κλείσει” τον Verstappen και αυτός να μην στρίψει πρώτος.

Ο Bottas ξεκίνησε τον αγώνα από την 1η θέση, ο Hamilton από την δεύτερη και ο Verstappen από την τρίτη, με τον Hamilton να δηλώνει:

Το είχα φανταστεί διαφορετικά. Περίμενα ότι ο Valtteri θα είχε καλύτερη εκκίνηση και ότι θα μπορούσα να προσπαθήσω να επωφεληθώ από το slipstream του. Αλλά ήμουν δίπλα του, κάτι που ήταν καλό και κάλυψα την πλευρά της πίστας που μπορούσα, προσπαθώντας να βεβαιωθώ πως κανείς δεν θα μπορούσε να με προσπεράσει από την εσωτερική.

Έτσι προσπάθησα να κρατήσω πίσω μου την Red Bull που έβλεπα στους καθρέφτες μου και σκέφτηκα ότι ο Valtteri θα έκανε το ίδιο. Αλλά προφανώς άφησε την πόρτα ανοικτή για τον Max και ο Max ήταν στην αγωνιστική γραμμή. Έτσι έκανε εξαιρετική δουλειά φρενάροντας στη 1η στροφή. Επειδή ήμουν στη βρώμικη πλευρά της πίστας δεν υπήρχε ελπίδα για εμένα.

Ο Wolff είπε ότι μπορεί να καταλάβει τη θέση του Bottas λόγω της έλλειψης ορατότητας από τους καθρέφτες, αλλά θεώρησε ότι τα δύο μονοθέσια της Mercedes θα μπορούσαν να είχαν “αποκρούσει” την απειλή του Verstappen.

Σε αυτά αυτοκίνητα είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις από τους καθρέφτες τι πραγματικά συμβαίνει πίσω σου. Αλλά νομίζω ότι αν ήταν πιο αριστερά ο Valteri, o Max δεν θα περνούσε, θα είχε μπλοκαριστεί.

Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Είχαμε δύο μονοθέσια στις πρώτες θέσεις και φάνηκε σαν να ανοίγουμε την πόρτα στον Max για να περάσει από την εξωτερική.

συμπληρώνοντας:

Ο ρυθμός της Red Bull ήταν σε άλλο επίπεδο. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα, ακόμα κι αν μέναμε μπροστά στην πρώτη στροφή, καθώς θα μας περνούσαν στα pit stop.

Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ένας από τους τελευταίους αγώνες του Bottas με την Mercedes, καθώς μετά το τέλος της σεζόν ο Φινλανδός θα γίνει οδηγός της Alfa Romeo. Ο Bottas δήλωσε για την εκκίνηση:

Η εκκίνηση ήταν εντάξει, όχι και πολύ άσχημα, αλλά ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε το slipstream και φρέναρε πολύ αργά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...