Δεν έχουν όλες οι χώρες της Ευρώπης την “πολυτέλεια” της Γερμανίας, εκεί όπου μπορείς να τρέξεις στις Autobahn (σε μερικά σημεία τους) όσο γρήγορα θελήσεις, χωρίς τον φόβο να σε “πιάσει” κάποια κάμερα ταχύτητας.

Ωστόσο, φαίνεται κάποιος Βέλγος είχε την τύχη με το μέρος του και παρότι έτρεχε με 306 χλμ/ώρα στην χώρα του, όπου υπάρχουν όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, τελικά δεν θα πληρώσει πρόστιμο ούτε ένα cent.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο οδηγός κινούταν στον αυτοκινητόδρομο E313, λίγο έξω από την πόλη της Λιέγης. Πρόσφατα, όμως, έγινε γνωστό ότι ο ένοχος δεν θα τιμωρηθεί. Ο λόγος; Οι περιορισμοί στην τεχνολογία της κάμερας ταχύτητας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η κάμερα δεν είναι εγκεκριμένη/πιστοποιημένη για ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα, και παρότι αυτές οι ταχύτητες μπορούν να μετρηθούν, αυτές δεν είναι νομικά έγκυρες. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός να γλυτώσει ατιμώρητος.

Είμαστε πολύ περίεργοι τι αυτοκίνητο μπορεί οδηγούσε ο Βέλγος, αλλά μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η κάμερα ταχύτητας δεν έβγαλε φωτογραφία, με την αστυνομία να μην μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του, ή μαζί της.