Το McLaren Group διαψεύδει πως η Audi θέλει να το εξαγοράσει

Σχετικά άρθρα

Όπως γνωρίζεις, το McLaren Group αποτελείται από τρεις εταιρίες, την McLaren Automotive, την McLaren Racing και την McLaren Applied (παλιότερα γνωστή ως McLaren Applied Technologies). Στην κυριακάτικη έκδοση του γερμανικού μέσου Automobilwoche δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι δύο από τις παραπάνω εταιρίες θα πουληθούν σε τρίτους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού μέσου, η BMW ενδιαφέρεται για την εξαγορά του τμήματος αυτοκινήτων δρόμου (McLaren Automotive), με την Audi να αγοράζει τον κλάδο μηχανοκίνητου αθλητισμού (McLaren Racing) για να πάρει τον έλεγχο της ομάδας της Formula 1.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της BMW έσπευσε άμεσα να διαψεύσει αυτή τη φήμη σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ενώ ένας εκπρόσωπος της Audi είπε μόνο ότι η μάρκα με έδρα το Ingolstadt εξετάζει συστηματικά διάφορες ιδέες για συνεργασία ως μέρος των στρατηγικών της συζητήσεων, με ότι αυτό σημαίνει. Από την άλλη, το βρετανικό Autocar.co.uk ισχυρίζεται ότι η Audi θα αγοράσει ολόκληρο τον όμιλο της McLaren, ήτοι και τις τρεις εταιρίες.

Το βρετανικό μέσο αναφέρει ότι η πρώτη προσφορά που έκανε ο όμιλος Volkswagen -μέσω της Audi- απορρίφθηκε, καθώς το διοικητικό συμβούλιο και ο εκτελεστικός πρόεδρος της McLaren, Paul Walsh, ήθελε το διπλάσιο του ποσού. Λέγεται, όμως, ότι τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία και η αδιευκρίνιστη πηγή που αναφέρεται από το βρετανικό μέσο λέει ότι η McLaren θα αλλάξει σύντομα ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ανανέωση

Η McLaren αντέδρασε άμεσα, και σε ανακοίνωση της διέψευσε την παραπάνω είδηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ο Όμιλος McLaren είναι ενήμερος για ένα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης, που αναφέρει ότι έχει πουληθεί στην Audi. Αυτό είναι εντελώς ανακριβές και η McLaren επιδιώκει να “κατέβει” αυτή η ιστορία.

Η τεχνολογική στρατηγική της McLaren περιελάμβανε πάντα συνεχείς συζητήσεις και συνεργασίες με σχετικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην ιδιοκτησιακή δομή του ομίλου της McLaren.

Διάβασε ακόμα

Παραιτήθηκε ο Mike Flewitt από την θέση του CEO της McLaren

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...