Η Chrysler αποχωρεί επίσημα από την αγορά της Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

Η FCA Αυστραλίας, μέλος του ομίλου της Stellantis, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση της Chrysler από την χώρα της Ωκεανίας, σταματώντας παράλληλα τη παραγωγή των δεξιοτίμονων 300C Luxury και 300 SRT. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό απόθεμα των αυτοκινήτων στις αντιπροσωπείες της Chrysler.

Η Αυστραλία ήταν η τελευταία εναπομείνασα δεξιοτίμονη αγορά για την Chrysler, από τότε που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017. Η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει ότι η παγκόσμια ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση και την εστίαση στα SUV είχε ως αποτέλεσμα την ενοποίηση της γκάμας στην Αυστραλία, με τον Kevin Flynn, διευθύνοντα σύμβουλο της FCA Αυστραλίας να δηλώνει:

Η Chrysler έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά πολλών Αυστραλών και είμαστε περήφανοι για την ιστορία της εδώ.

Η Chrysler Αυστραλίας ιδρύθηκε το 1951 και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαταλείπει την αυστραλιανή αγορά, καθώς απουσίαζε μεταξύ του 1980, όταν πούλησε το εργοστάσιό της στην Αδελαΐδα στη Mitsubishi, και το 1994, όταν επέστρεψε με τη Jeep και το Chrysler Neon.

Το 1964, η Chrysler ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στο νεόδμητο εργοστάσιο Tonsley Park Assembly Plant, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από την Αδελαΐδα, με τον Hemi-6 (βασισμένος στην αμερικανική έκδοση) να γίνεται ο ισχυρότερος εξακύλινδρος κινητήρας που παράχθηκε στην Αυστραλία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...