Ο Jim Farley, CEO της Ford, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως τελικά η Μπλε Οβάλ εταιρία δεν θα συνεργαστεί με την Rivian για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασιζόταν στην πλατφόρμα της Rivian.

Όπως είπε ο Farley, το παντρέψεις την ηλεκτρική αρχιτεκτονική μιας εταιρίας με το λογισμικό μιας άλλης είναι “τρομακτική πρόκληση”, ενώ υπάρχουν και άλλα ζητήματα και έτσι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη συνεργασία.

Σεβόμαστε τη Rivian και είχαμε εκτενείς διερευνητικές συζητήσεις μαζί της, ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην επιδιώξουν κανένα είδος κοινής ανάπτυξης οχημάτων,

ανέφερε ο Farley, συμπληρώνοντας πως η εταιρία του θα συνεχίσει να διατηρεί τους δεσμούς με τη Rivian, συμπεριλαμβανομένου μεριδίου 12% σε αυτή.

Η Ford σχεδιάζει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να διπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από τις 300.000 στις 600.000, στοχεύοντας έως το 2030 το 50% των αυτοκινήτων που κατασκευάζει να είναι ηλεκτρικό, αυξάνοντας τον στόχο στο 100% έως το 2035.