H Foxconn σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία για να τη βοηθήσει να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα

Σχετικά άρθρα

Η Foxconn αγόρασε πρόσφατα το εργοστάσιο της Lordstown και τώρα φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με το ταμείο δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας για τη σύσταση μιας κοινοπραξίας, της οποίας η αποστολή θα είναι η κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το όνομα αυτής θα είναι Velocity και μεγαλομέτοχος θα είναι το ταμείο δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, με την Foxconn να παρέχει λογισμικό, τα ηλεκτρονικά και την πλατφόρμα για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά θα έχει το μειοψηφικό πακέτο στο project.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα της BMW για την κατασκευή των ηλεκτρικών της. Με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη νέων πλατφορμών για να συμβαδίζουν με την αυξανόμενη τάση προς την ηλεκτροκίνηση, πολλές προσπάθησαν να αντισταθμίσουν το κόστος αδειοδοτώντας τις πλατφόρμες τους. Η BMW είχε επίσης προηγουμένως χορηγήσει άδεια για την πλατφόρμα του X5 στην Βιετναμέζικη VinFast.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να βοηθήσει το πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο να διαφοροποιήσει την οικονομία του, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr