Απομένει μια εβδομάδα για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της F1, με την μάχη μεταξύ Lewis Hamilton και Max Verstappen να είναι πιο έντονη από ποτέ, καθώς οι δύο διεκδικητές του τίτλου πάνε στο Abu Dhabi με απόλυτη ισοβαθμία. Παρόλα αυτά, αν “καταφέρουν” να τερματίσουν έτσι, το πρωτάθλημα θα πάει στα χέρια του Ολλανδού, καθώς έχει πετύχει περισσότερες νίκες μέσα στη σεζόν.

1

Μετά τη λήξη του χθεσινού, αμφιλεγόμενου και ανατρεπτικού αγώνα στην πίστα της Jeddah, o Βρετανός αναφέρθηκε στα περιστατικά με τον οδηγό της Red Bull, χαρακτηρίζοντάς τα ως ωμά, επικίνδυνα. Οι δύο οδηγοί έδωσαν πολλές μάχες εντός πίστας, με αποκορύφωμα την επαφή τους στον 38ο γύρο, όταν ο Verstappen επιβράδυνε για να αφήσει τον Hamilton να περάσει.

2

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν μετά τον αγώνα το συμβάν και επέβαλαν πρόσθετη ποινή 10 δευτερολέπτων στον Ολλανδό, καθώς σύμφωνα με τη τηλεμετρία, το μονοθέσιο της Red Bull επιβράδυνε απότομα και ήταν υπεύθυνο για την επαφή.

3

Όμως παρά την ποινή αυτή, δεν επηρεάστηκε το αποτέλεσμα του αγώνα, με τον Hamilton να σχολιάζει στη συνέντευξη Τύπου μετά το GP της Σαουδικής Αραβίας τον τρόπο οδήγησης του αντιπάλου του, λέγοντας:

Πρέπει να διατηρώ την ψυχραιμία μου στην πίστα. Είναι πολύ δύσκολο όμως αυτό. Έχω οδηγήσει ενάντια σε πολλούς οδηγούς στη ζωή μου. Έχω συναντήσει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Υπάρχουν αρκετοί σε κορυφαίο επίπεδο που ξεπερνάνε τα όρια. Για μερικούς όμως δεν ισχύουν οι κανονισμοί ή πιστεύουν πως δεν ισχύουν οι κανονισμοί.

Σήμερα προσπάθησα να μιλήσω στην πίστα και να μείνω εντός των λευκών γραμμών, εντός των ορίων. Τα χρόνια που αγωνίζομαι δεν έχω αλλάξει τον τρόπο που οδηγώ. Όμως τώρα δεν είναι ξεκάθαρο το τι επιτρέπεται στις μάχες. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μπορώ να περάσω άλλον οδηγό βγαίνοντας εκτός πίστας και μένοντας μπροστά του. Αυτό το ξέρουμε εμείς οι οδηγοί. Αλλά μάλλον οι κανόνες δεν ισχύουν για έναν από εμάς.

Έχω αποφύγει επαφές πάρα πολλές φορές με αυτόν. Έχει ξεπεράσει τα όρια, σίγουρα. Δεν με πειράζει τις περισσότερες φορές που κάνω πίσω. Πρέπει πάντα να μένεις ζωντανός ώστε να συνεχίσεις να μάχεσαι. Αυτό έκανα προφανώς.