0 αστέρια ασφαλείας για το Hyundai Tucson, 2 για το Peugeot 208 στη Λατινική Αμερική

Σχετικά άρθρα

Ακόμη δύο αυτοκίνητα δείχνουν πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μικρότερο ενδιαφέρον για τις ζωές των ανθρώπων στην Λατινική Αμερική, στην Ινδία και στην Αφρική σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες. Τα αυτοκίνητα που προορίζονται στις φτωχότερες αυτές περιοχές του κόσμου δεν έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρ ασφάλειας που συναντάμε στα αυτοκίνητα που οδηγούμε στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Latin NCAP, αντίστοιχος οργανισμός του Euro NCAP -που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Λατινική Αμερική- έχει παρουσιάσει αρκετά μοντέλα που πήραν μηδέν αστέρια που μπορείς να τα δεις εδώ, και όπως φαίνεται ο κατάλογος αυτών των αυτοκίνητων δυστυχώς μεγαλώνει.

Τελευταία παραδείγματα είναι το Hyundai Tucson και το Peugeot 208. Το Tucson απέσπασε 0 αστέρια ασφαλείας συγκεντρώνοντας 51% στη προστασία ενηλίκων, 4% στην προστασία παιδιών, 50% στην ασφάλεια πεζών και 7% στην ασφάλεια υποβοήθησης.

Το 208 συγκέντρωσε 52% στη προστασία ενηλίκων, 55% στην προστασία παιδιών, 54% στην ασφάλεια πεζών και 56% στην ασφάλεια υποβοήθησης, συγκεντρώνοντας έτσι 2 αστέρια ασφαλείας.

Το 208 πωλείται στη Λατινική Αμερική έχοντας στον βασικό του εξοπλισμό 2 μετωπικούς αερόσακους, 2 πλευρικούς και σύστημα ESC. Από την άλλη, το Tucson φέρει μόνο 2 μετωπικούς αερόσακους ενώ δεν έχει σύστημα ESC στον βασικό του εξοπλισμό.

Ο Latin NCAP συνιστά στους καταναλωτές να μην αγοράζουν τα αυτοκίνητα που αποσπούν μηδέν και ένα αστέρι ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...