Ανακαλούνται όλα τα VW Golf 8ης γενιάς και 289.000 Audi Q5

Σχετικά άρθρα

Λόγω προβλημάτων στο λογισμικό η Volkswagen ανακαλεί όλα τα Golf 8ης γενιάς που κατασκεύασε από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Νοέμβριο του 2021.

Μόνο στη Γερμανία έχουν πουληθεί περίπου 220.000 Golf 8 και αιτία της ανάκλησης είναι προβλήματα στο λογισμικό που αφορά κυρίως το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το σύστημα πλοήγησης και το σύστημα φωνητικού ελέγχου.

Το πρόβλημα θα λυθεί με την εγκατάσταση νέου λογισμικού που θα καταργεί τα περιττά κανάλια επικοινωνίας και διεπαφών, μειώνοντας το λεγόμενο βασικό φορτίο του συστήματος κατά περίπου 20%. Ως εκ τούτου το σύστημα θα ξεκινά γρηγορότερα και θα λειτουργεί πιο ομαλά και σταθερά σύμφωνα με την VW.

Τα περίπου 150.000 Golf, που κατασκευάστηκαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 θα πρέπει να πάνε στα συνεργεία της VW προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση του νέου λογισμικού, μιας και δεν υποστηρίζουν over-the-air αναβαθμίσεις.

Παράλληλα η Volkswagen στα νέα Golf που κατασκευάζει από εδώ και στο εξής, τοποθετεί εκτός από το νέο λογισμικό και νέο chipset στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που έχει 25% περισσότερη υπολογιστική ισχύ και νέα κάρτα γραφικών που έχει τρεις φορές μεγαλύτερες αποδόσεις από την παλιά, έτσι ώστε τα συστήματα να λειτουργούν πιο άμεσα και πιο ομαλά.

Η Audi από τη μεριά της προχωρά στην ανάκληση 289.000 Q5, Q5 Sportback, SQ5 και SQ5 Sportback παραγωγής μεταξύ 9 Νοεμβρίου 2016 και 3 Δεκεμβρίου 2021, επειδή νερό ενδέχεται να εισέλθει σε μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η μονάδα να σταματήσει να λειτουργεί και να μειωθεί η ισχύς του κινητήρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Το πρόβλημα θα λυθεί με την τοποθέτηση ενός προστατευτικού καλύμματος στην μονάδα ελέγχου που θα αποτρέπει την είσοδο του νερού. Αιτία του προβλήματος ήταν οι λάθος ρυθμίσεις που είχε το ρομπότ που εφάρμοζε το στεγανωτικό υλικό στα αυτοκίνητα κατά την παραγωγή τους στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη San Jose Chiapa στην πολιτεία Puebla του Μεξικό.

ΠηγήDel Spiegel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα