Ο Elon Musk θα πληρώσει φέτος περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έκανε γνωστό μέσω ενός tweet, πως φέτος θα πληρώσει περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους, ποσό που θα μπορούσε να αποτελέσει ρεκόρ για την αμερικανική Υπηρεσία Εσόδων.

Από τις αρχές του Νοέμβρη, ο CEO της Tesla έχει πουλήσει μετοχές της εταιρίας αξίας 14 δισ. δολαρίων. Ο Musk μέσω του πακέτου αποζημίωσης που έχει με την Tesla, έχει λάβει δικαιώματα προαίρεσης μετοχών της, τα οποία λήγουν τον Αύγουστο του 2022. Προκειμένου να τα ασκήσει, πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος επί των κερδών.

Ο Musk άσκησε σχεδόν 15 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης και πούλησε εκατομμύρια μετοχές για να καλύψει τους φόρους που σχετίζονται με αυτές τις συναλλαγές.

Όταν ο Musk θέλει μετρητά, μπορεί απλώς να δανειστεί χρήματα χρησιμοποιώντας τις μετοχές της εταιρείας του ως εγγύηση. Ωστόσο, αυτή η πρακτική έχει επικριθεί από ορισμένους πολιτικούς ως φορολογικό παραθυράκι για τους πολύ πλούσιους.

Νωρίτερα φέτος, η ProPublica δημοσίευσε μια έρευνα που έδειξε ότι ο Musk και αρκετοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι δεν είχαν πληρώσει καθόλου φόρους εισοδήματος το 2018.

Μεταξύ του 2014 και του 2018, ο Musk πλήρωσε 455 εκατ. δολάρια σε φόρους για εισόδημα 1,52 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ProPublica, παρά το γεγονός ότι η περιουσία του αυξήθηκε κατά 13,9 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

O Musk αντιτάχθηκε στους ισχυρισμούς της έρευνας, λέγοντας ότι δεν παίρνει μισθό ούτε από τη SpaceX ούτε από την Tesla και πληρώνει πραγματικό φορολογικό συντελεστή 53% στα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών που ασκεί. Πρόσθεσε ότι αναμένει πως ο φορολογικός συντελεστής θα αυξηθεί το επόμενο έτος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Musk είπε πως θα πληρώσει περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε Αμερικανό στην ιστορία. Ήταν η απάντησή του σε tweet της Γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη Elizabeth Warren η οποία, με αφορμή την ανάδειξη του Musk ως “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το περιοδικό Time, του άσκησε κριτική για τους φόρους που πληρώνει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...