Ο Elon Musk είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2021, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Ο επικεφαλής της Tesla και της Space X έγινε μέσα στο 2021 ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και σύμφωνα με τον πρόλογο του σχετικού κειμένου του Time, στο οποίο το εμβληματικό περιοδικό εξηγεί τους λόγους της επιλογής του:

Ιδιοφυία, αιχμηρός, οραματιστής, βιομήχανος, showman, ερωτευμένος, γαλαζοπράσινος θεός που εφευρίσκει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μετακομίζει στον Άρη. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει σπίτι και πρόσφατα άρχισε να ξεπουλάει την περιουσία του. Ρίχνει δορυφόρους σε τροχιά και τιθασεύει τον ήλιο.

Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ο ίδιος δημιούργησε και δεν χρησιμοποιεί βενζίνη – μετά βίας χρειάζεται οδηγό. Με μια κίνηση του δακτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει. Ένας στρατός πιστών κρέμεται από κάθε του ρήση. Ονειρεύεται τον Άρη καθώς “ιππεύει” στη Γη.

Όντας ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη με την περιουσία του να εκτιμάται στα 266 δισ. δολάρια, ο Musk ηλικίας 50 ετών, διαδέχεται τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, που μοιράστηκαν πέρυσι τον τίτλο.

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ο οποίος πολιτογραφήθηκε υπήκοος Καναδά κατόπιν ΗΠΑ, δεν αποτελεί σίγουρα μια συμβατική προσωπικότητα.

Καθώς δημιούργησε λύσεις σε μια υπαρξιακή κρίση, ενσάρκωσε τις δυνατότητες και τους κινδύνους της εποχής των τεχνολογικών τιτάνων, επειδή έδωσε ώθηση για τις πιο τολμηρές και ανατρεπτικές μεταμορφώσεις της κοινωνίας, ο Elon Musk είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς του Time για το 2021,

δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Edward Felsenthal.

Ο Musk πέρασε τη ζωή του αψηφώντας τους “haters”: φαίνεται πως σήμερα βρίσκεται σε θέση να τους βάλει στη θέση τους,

γράφουν οι δημοσιογράφοι του Time στο πορτρέτο του, που είναι αφιερωμένο στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία. Το έτος 2021 ήταν θεαματικό για τον Musk και τις επιχειρήσεις του.

Η SpaceX σύναψε τον Απρίλιο αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Nasa για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη από το 1972. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έστειλε στο διάστημα τέσσερις διαστημικούς τουρίστες, στην πρώτη τροχιακή αποστολή στην Ιστορία, στην οποία δεν ταξίδευε κανένας επαγγελματίας αστροναύτης. Ο Musk μιλάει, εξάλλου, με ενθουσιασμό για το σχέδιό του περί αποικισμού του Άρη τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη, η Tesla, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπέρασε το1 τρισ. δολάρια στη Wall Street τον Οκτώβριο, συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο στόχος μας με την Tesla ήταν πάντα να αποτελέσει το παράδειγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία με την ελπίδα πως και οι άλλοι κατασκευαστές θα φτιάχνουν επίσης ηλεκτρικά οχήματα, προκειμένου να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς τις αειφόρες τεχνολογίες,

είπε ο Musk σε συνέντευξη του στο Time, ενώ το περασμένο Μάιο Μάιο ανέλαβε χρέη οικοδεσπότη στο Saturday Night Live στο NBC, ενώ συχνά εξήρε ορισμένα κρυπτονομίσματα, ανάμεσά τους το Dogecoin, με τα tweet του να δίνουν ώθηση στην αξία τους.

Το περιοδικό Time απονέμει τον τίτλο “Πρόσωπο της Χρονιάς” από το 1927. Φέτος κήρυξε την τραγουδίστρια Ολίβια Ροντρίγκο “Διασκεδάστρια της Χρονιάς”, την Αμερικανίδα αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς “Αθλήτρια της Χρονιάς” και τους επιστήμονες των εμβολίων “Ήρωες της Χρονιάς”.