Πωλείται ένα καινούριο Tesla Roadster του 2011 για πάνω από 90.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούλιο του 2006 η Tesla, μια νεοσύστατη start-up και και εντελώς ασήμαντη -τότε- εταιρία, παρουσίασε στο αεροδρόμιο της Santa Monica ένα πρωτότυπο του πρώτου της αυτοκινήτου. Το όνομα του Roadster, το οποίο βασιζόταν στο πλαίσιο ενός Lotus Elise, αλλά μηχανικά φορούσε έναν ηλεκτροκινητήρα με την υπογραφή της.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα βγήκε στην παραγωγή, αλλά ακόμα και έτσι, δεν έπεισε πολλούς, ωστόσο αυτό το μοντέλο αποτέλεσε την σπίθα για την εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση και την μαζική παραγωγή τους.

Η Tesla πούλησε 2.500 Roadster σε περισσότερες από 30 χώρες και τα περισσότερα από τα τελευταία αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρώπη και την Ασία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, όταν και ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής του μοντέλου.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από αυτά και αγοράστηκε από τον πατέρα του πωλητή στο Κολοράντο των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2011, ενώ αποκτήθηκε από τον πωλητή στην Αριζόνα τον Μάιο του 2017. Συνολικά έχει διανύσει μόλις 2.121 χλμ., και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid είναι στα 90.500 δολάρια, ενώ απομένουν 6 ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικτυακή δημοπρασία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...