Ο Musk πούλησε μέχρι σήμερα μετοχές της Tesla αξίας 16.4 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

O Elon Musk πούλησε επιπλέον 934.090 μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 1,02 δισ. δολαρίων, πλησιάζοντας κατά πολύ στο να πιάσει τον στόχο του 10% που έχει δεσμευτεί.

Από τις αρχές του Νοέμβρη, όταν και ξεκίνησε να πουλά μετοχές της Tesla προκειμένου να πληρώσει φόρους, ο Musk έχει πουλήσει 15,7 εκατ. μετοχές της Tesla, αξίας 16,4 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα ο Musk άσκησε δικαιώματα προαίρεσης (options) για την αγορά σχεδόν 1,6 εκατ. μετοχών της Tesla, έναντι 6,24 δολαρίων. ανά μετοχή, που του χορηγήθηκαν μέσω του πακέτου αποζημίωσης που έχει με την εταιρία. Με την άσκηση των options του αυτό το τρίμηνο, η συμμετοχή του Musk στην Tesla αυξήθηκε από περίπου 170,5 εκατ. μετοχές σε πάνω από 177 εκατ. μετοχές. Με την νέα άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης, Ο Musk έχει ασκήσει όλα τα δικαιώματα επί 22,8 εκατ. μετοχών, τα οποία λήγουν τον Αύγουστο.

Φέτος, η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει άνοδο άνω του 54%, κάνοντας τον Musk τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Η καθαρή του περιουσία ξεπερνά πλέον τα 279 δισ. δολάρια.

Ο Musk αναμένεται να πληρώσει πιθανότατα τον μεγαλύτερο ατομικό φορολογικό λογαριασμό στην ιστορία των ΗΠΑ, με τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος και τους φόρους εισοδήματος της Καλιφόρνιας να ξεπερνούν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Musk στηρίζεται αποκλειστικά στα μετοχικά μερίδια, που διαθέτει στην Tesla και στην SpaceX. Δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους. Για αυτό και επί χρόνια πλήρωνε ελάχιστο φόρο. Στις ΗΠΑ δεν φορολογείσαι για τις μετοχές που έχεις στην κατοχή σου, παρά μόνο όταν τις ρευστοποιήσεις. Ο Musk έως πρόσφατα απέφευγε τις μεγάλες πωλήσεις μετοχών και αντ’αυτού επέλεγε να λαμβάνει δάνεια και να πουλάει ακίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...