Η ερώτηση “πόσο κοστίζει η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου” είναι ίσως η πιο λάθος που μπορείς κάνεις σε κάποιον, καθώς επίσης και να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κοστίζει μια μπαταρία όταν -και αν- χρειαστεί αυτή να αντικατασταθεί μετά την λήξη της εγγύησης, η οποία από την πλειοψηφία των εταιριών είναι τουλάχιστον 8 έτη.

1

Το κόστος των μπαταριών μειώνεται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα η τιμή ανά kWh έχει μειωθεί κατά 89% από το 2010, ενώ πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αλλαχθεί ολόκληρη μια μπαταρία, αλλά μόνο μέρη της. Ωστόσο, οι μπαταρίες εξακολουθούν να μην είναι φθηνές και με το μέγεθος τους να είναι μεγαλύτερο από ποτέ, ένα ολοκληρωμένο πακέτο μπαταριών είναι εξαιρετικά ακριβό.

2Διάβασε ακόμα

Οι νέες, μειωμένες τιμές της Ford Mustang Mach-E με επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Οι τιμές των μπαταριών ποικίλλουν ανάλογα με το πακέτο και την εταιρία, αλλά πρόσφατα διέρρευσε το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας της Mustang Mach-E, από την αντιπροσωπεία της Ford στην πόλη Lakeland της Φλόριντα των ΗΠΑ.

3

Αυτό ανέρχεται σε 18.514,13 δολάρια (€16.370) για την “μικρή” μπαταρία, των 75 kWh των Standard Range εκδόσεων, ενώ για την “μεγάλη” μπαταρία, χωρητικότητας 98 kWh των Extended Range εκδόσεων, καθώς και της GT, το κόστος ανέρχεται στα 23.648,94 δολάρια (€20.915), πάντα στην ίδια αντιπροσωπεία της Αμερικής.

4

5