Νέα startup ηλεκτρικών αποκαλύπτει δύο μοντέλα με πρωτοποριακούς ρομποτικούς τροχούς

Σχετικά άρθρα

H Indigo Technologies είναι μια νέα startup ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία ιδρύθηκε από τον Ian Hunter, καθηγητή του MIT και εφευρέτη του πρώτου ρομποτικού τροχού με ενσωματωμένη ηλεκτρική ανάρτηση και πρόωση.

Στόχος της Indigo είναι να προσφέρει μια εντελώς νέα κατηγορία ομαλών, ευρύχωρων και οικονομικά προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, γι’αυτό και και στη φετινή CES αποκάλυψε το Flow και το Flow Plus.

To πρώτο είναι ένα όχημα για ride-sharing υπηρεσίες, ενώ το δεύτερο ένα επαγγελματικό delivery βαν. Για να κάνει τα μοντέλα της προσιτά, η Indigo τα εξοπλίζει με τους πρωτοποριακούς ρομποτικούς τροχούς, οι οποίοι λέγεται ότι επιτρέπουν μια σημαντικά πιο ομαλή κύλιση, περισσότερο χώρο και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος από οποιαδήποτε άλλο όχημα στη κατηγορία τους.

Οι ηλεκτροκινητήρες στα οχήματα της Indigo είναι τοποθετημένοι εντός των τροχών, ενώ σύμφωνα με την εταιρία ενσωματώνουν την ενεργή ανάρτηση και ασύρματη φόρτιση υψηλής ταχύτητας. Παράλληλα φέρουν επαναστατικό λογισμικό διαχείρισης της μπαταρίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Flow και το Flow Plus θα είναι σημαντικά καλύτερα σε όλους αυτούς τους τομείς σε σύγκριση με το Toyota RAV4 και το Ford Transit Connect, αντίστοιχα.

Η Indigo αναφέρει ότι θα κατασκευάσει τα πρώτα εξαιρετικά αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα του κόσμου, αλλά παρά τον τολμηρό αυτό ισχυρισμό, η εταιρία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα Flow και Flow Plus, παρά μόνο ότι θα φέρουν μια μπαταρία 40 kWh και θα προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 250 μιλίων (402 χλμ.) ανά φόρτιση.

Από τις φωτογραφίες διακρίνεται η ενδιαφέρουσα εσωτερική διάταξη για το Flow, το οποίο διαθέτει κεντρική θέση οδήγησης, τοποθετημένη όσο πιο μπροστά γίνεται. Υπάρχει μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα χειριστήρια (ακόμη και τον επιλογέα ταχυτήτων), ενώ κάτω από το ταμπλό υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...
Autoblog.gr