Εταιρεία τεχνολογίας μετέτρεψε ένα Alpine A110S σε υβριδικό, με 400 άλογα και τετρακίνητο

Σχετικά άρθρα

H Technomap είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που εξειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, και έχει έδρα την πόλη Martin-Eglise, μόλις έξι χλμ. μακριά από το εργοστάσιο της Apline, στην Διέπη.

Η Technomap θέλησε να επιδείξει την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση για να προσελκύσει νέους πελάτες. Για να γίνει αυτό, η ομάδα των μηχανικών της αποφάσισε να κατασκευάσει ένα υβριδικό πρωτότυπο βασισμένο στο A110S.

Ορισμένοι εργαζόμενοι της Technomap είχαν το 2014 την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο White Alpine Vision, ένα show car που προοριζόταν να παρουσιαστεί σε εκθέσεις αυτοκινήτων για να επιδείξει την τεχνολογία της εταιρίας. Η Technomap είχε εξελίξει όλη την ηλεκτρική αρχιτεκτονική, τη μηχανική ενοποίηση και την ρύθμιση του αυτοκινήτου στην πίστα, αλλά -σύμφωνα με τον διευθυντή της επιχείρησης- δεν μπορούσαν να μιλήσουν για αυτό.

Για αυτό το νέο project, η Technomap πήρε ένα A110, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τις διαδικασίες έγκρισης τύπου, και εκτός από την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και την τοποθέτηση μιας μπαταρίας μεταξύ των δύο θέσεων του γαλλικού κουπέ απόδοσης, οι μηχανικοί της εταιρίας βελτίωσαν τον 1.800άρη TCe κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, τον μετέτρεψαν ώστε να καίει αιθανόλη και έτσι αύξησαν την ισχύ του από τους 292 ίππους σε 400 ίππους. Η πρόκληση για την ομάδα, με επικεφαλής τον David Helluin, ήταν να εργαστεί σε ένα αυτοκίνητο με περιορισμένους χώρους, το οποίο δεν έπρεπε να βαρύνει σημαντικά με την προσθήκη του ηλεκτροκινητήρα και την αύξηση της ισχύ του κινητήρα, καθώς έπρεπε να διατηρηθεί η σπορ πλευρά του αυτοκινήτου.

Το one-off πρωτότυπο κόστισε στην εταιρεία λίγο περισσότερα από €500.000, και χρηματοδοτήθηκε από την Technomap σε συνδυασμό με την ID Concept, με το αυτοκίνητο να ανήκει και στους δυο. Επιπλέον, το project είχε την υποστήριξη της τοπικής περιφέρειας, αλλά και της Ευρώπης, στο πλαίσιο του ταμείου της European Regional Development Fund (ERDF).

Πηγήactu.fr

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...
Autoblog.gr