Kimi Raikkonen: Μπορεί να μην βρεθώ ποτέ ξανά σε αγώνα F1

Σχετικά άρθρα

Με το πέσιμο της καρό σημαίας στο GP του Abu Dhabi ολοκληρώθηκε μια σπουδαία καριέρα για έναν θρύλο του σπορ, καθώς ο Kimi Raikkonen αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από 20 χρόνια.

Ο Φιλανδός είναι ο ορισμός του “αντιστάρ” και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εκφράσει την απέχθεια του σε πολλές από τις υποχρεώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης και τις δημόσιες σχέσεις.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην F1, ο Raikkonen δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι δεν ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής πολλών από των επιτευγμάτων του, ενώ δεν του άρεσε ο “αστραφτερός” χαρακτήρας του σπορ. Ο μόνος λόγος που συνέχιζε να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι -ακόμα και όταν “έσβησε” τα 40στά κεράκια του- ήταν η λατρεία του να οδηγεί αυτά τα μονοθέσια.

Δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος για οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση, ο Raikkonen δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι μπορεί να μην παρευρεθεί ποτέ ξανά σε έναν αγώνα της F1, από την στιγμή που δεν αγωνίζεται σε αυτήν. Απαντώντας στην ερώτηση πόσο θα του λείψει η F1, ο 42χρονος “Iceman” είπε:

Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Αυτό που ξέρω ήδη είναι ότι η οδήγηση ήταν το μόνο πράγμα που μου άρεσε σε αυτό! Μπορεί να μην ξαναπατήσω το πόδι μου στο grid. Η Formula 1 δεν ήταν ποτέ η ζωή μου. Πάντα υπήρχαν πράγματα που ήταν πιο σημαντικά για μένα. Τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτό. Δεν σταμάτησα επειδή δεν είχα τη δύναμη, αλλά επειδή έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να κάθομαι σε αεροπλάνα και να μένω σε ξενοδοχεία.

Το τι ακριβώς θα κάνει τώρα ο Φινλανδός είναι άγνωστο, γιατί πιθανώς δεν ξέρει ούτε ο ίδιος, αλλά φαίνεται πιθανό να αποσυρθεί εντελώς από τους αγώνες. Ωστόσο, είναι χαρούμενος που δεν έχει σχέδια, με την οικογένεια και τα κατοικίδια του να είναι το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει για το μέλλον του.

Πηγήbild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...