Η Porsche φέρεται πως έδωσε αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ στην Volkswagen Commerical Vehicles, για να αλλάξει την τοποθεσία παραγωγής της μελλοντικής ηλεκτρικής ναυαρχίδας της.

Η Porsche εγκατέλειψε το Project Artemis αφού αποφάσισε πως η πελατειακή βάση της είναι κυρίως αγοραστές που επικεντρώνονται στην απόδοση και δεν αναζητούν τις προηγμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης του Project Artemis.

Έτσι αντί το κορυφαίο ηλεκτρικό της μοντέλο, με κωδική ονομασία K1, να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Αννόβερο της Γερμανίας, εκεί όπου θα κατασκευάζονται τα μοντέλα της Audi και της Bentley που θα βασίζονται στο Project Artemis, θα παράγεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Να σημειωθεί πως μόνο το αμάξωμα του μοντέλου της Bentley θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Αννόβερο, με την τελική συναρμολόγηση να γίνεται στην Αγγλία.

Το μοντέλο της Porsche θα βασίζεται στην PPE (Premium Platform Electric) πλατφόρμα και τα 100 εκατ. ευρώ αντισταθμίζουν την παραγωγή 25.000 αυτοκινήτων της Porsche που θα κατασκευαζόταν ετησίως στο εργοστάσιο του Αννόβερο έως το 2029.