Επίσημο: Η Citroen ανανεώνει το C5 Aircross

Σχετικά άρθρα

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες διαρροές, η Citroen παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του C5 Aircross, ενσωματώνοντας περισσότερη τεχνολογία και μοντέρνα στοιχεία στον σχεδιασμό του. Το μοντέλο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2017 και αποτελεί τη ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρίας, ενώ κυκλοφόρησε πρώτα στην Κίνα στα τέλη του 2017, με την τοπική παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Dongfeng-PSA.

Ωστόσο, για την αγορά της Ευρώπης το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Citroen στην πόλη Rennes της Γαλλίας από τα τέλη του 2018, με το λανσάρισμα του στην ήπειρο μας να γίνεται πριν ακριβώς δύο χρόνια. Οι αλλαγές της facelift έκδοσης του C5 Aircross εντοπίζεται -κυρίως- στο εμπρός μέρος και μόνο αμελητέες δεν μπορείς να τις πεις.

Το γαλλικό SUV μοντέλο διαθέτει νέα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενσωματώνουν τα νέα LED φώτα ημέρας. Με τη σειρά τους, τα τελευταία “επεκτείνονται” οπτικά στην νέα μάσκα του γαλλικού SUV, η οποία φέρει δύο παράλληλες LED μπάρες, οι οποίες είναι διακεκομμένες. Στη μέση διακρίνεται το λογότυπο της Citroen, το οποίο είναι φωτιζόμενο, με τη γαλλική μάρκα να υιοθετεί και αυτή την τάση με τον έντονο “φωτισμό” του εμπρός μέρους.

Εκτός της νέας φωτιστικής ταυτότητας, το ανανεωμένο C5 Aircross διαθέτει νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, με τον πρώτο να αντλεί έμπνευση από τον αντίστοιχο του C3 Aircross, καθώς διαθέτει τονισμένες εισαγωγές, νέα φώτα ομίχλης που ενσωματώνονται στους λειτουργικούς αεραγωγούς και ασημί λεπτομέρεια στο κάτω άκρο.

Στο προφίλ δεν υπάρχει καμία αλλαγή, εκτός από το νέο σχεδιασμό των ζαντών 18 ιντσών του αυτοκινήτου, ενώ προχωρώντας προς τα πίσω οι αλλαγές είναι μικρότερες, και εντοπίζονται στα νέα LED γραφικά των φωτιστικών σωμάτων.

Περνώντας στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο κέντρο του ταμπλό, καθώς το C5 Aircross δανείζεται το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του C5 X, που φέρει μία οθόνη 10 ιντσών. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν μετατοπιστεί οι αεραγωγοί κάτω από την οθόνη, αλλάζοντας τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας. Επιπλέον, ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό.

Φυσικά υπάρχουν τα “Advanced Comfort” καθίσματα, τα οποία παρέχουν επιπλέον άνεση, ενώ διαθέτουν και λειτουργία μασάζ. Το ανανεωμένο C5 Aircross θα φτάσει στις ελληνικές αντιπροσωπείες το τέταρτο τρίμηνο τους έτους και μηχανικά θα προσφέρεται με τα υπάρχοντα κινητήρια σύνολα. Έτσι, θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, καθώς και η plug-in υβριδική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...